Hej

Freddie har fått vila ganska mycket sen tävlingen i söndags. Han var lite tjock i bakbenen, antagligen har han lite lymfangit eftersom att han hade mugg när han stod i Belgien, och nu svullnar benen upp för att han hänger lite för nära grinden i sin hage där det är lerigt. Han har bara varit tjock runt kotorna i princip, lite varm men helt sjukt pigg och glad att rida, det här med att bara skritta är tydligen fett boring.
Hur som helst så har jag tvättat rent benen varje dag med en svamp som innehåller ett medel som jag knappt kan uttala så skiter i att ens försöka stava till det HE. Svullnaden är typ helt nere nu, han har små gallor bak som han alltid har så nu tycker han att jag är en dålig pilot som inte sticker ut och galopperar en mil med honom. Har ridit i två dagar lite kort med alla gångarter och han är typ alltid världens snällaste och busar aldrig men nu har han minsann börjat bralla, lite bara, i galoppen. Tror att han vill arbeta och göra av med all energi han har. Just nu tar han ut det genom att rulla sig i hagen till galenskap.

Ska beställa lite täcken imorn också från Strömsbergsgård, tror det blir två stycken han får den här månaden. Bl. a en ny pyjamas!

Imorn ska jag rida ut lite längre, och så ska vi sälja mitt lilla blåbär till bil. Ska få ta över mammas nya Renault clio, för pappa var och hämtade nya fina bilen i tisdags!


I <3 4 fel

Jag ska tydligen inte få
Mer nollor med min häst. Ett ner i varje klass, båda mitt fel. Andra klassen rev vi sista hindret, hade svårt att hålla galoppen i svängen och han rev frambommen med bakbenen. Sjukt surt och jag blev så jävla besviken över att vi alltid alltid alltid måste fucka upp det någonstans.
Freddie var duktig idag det är bara jag som inte kan rida.

Tar en break från le blogg nu, känner att jag har absolut noll motivation.

Pöss


Tävling imorn

Idag lyckades jag rida när det började regna som mest. Trots regnväder på häst och regnklädde på mig var vi typ genomsura efter 40 minuter. Oj vad kul.

Klättrade och red ute lite bara, kände inte för att knöka in oss i vårt lilla ridhus. Eftersom Freddie var plaskblöt när vi kom tillbaka så behövde han inte duschas, riktigt najs. Tvättade bara ur svansen med schampo så fick han stå och sola med ett gosigt fleece tills han var torr. Passade på att fläta manen inför imorn, kommer att åka från stallet vid halv 9. Sadelskåpet är packat osv så allt ska bara in i släpet imorn, inklusive häst.
Längtar tills vi får hem pappsens nya bil på tisdag, Freddie får inviga den på Botkyrka den 4/11!

Om ni är nyfikna på hur det går imorn så finns det att se via equipe.com, Haningebygden ska vi till! Siri och hennes holländske sportkamel ska också dit, kel kel!


Så tråkigt

Idag har Freddan haft vilodag, så han fick gå i skritten i 45 minuter med sällskap. Precis när jag tog in honom började det regna, tajming à la kingstyle. Sen har vi gosat då det var så lång tid tills jag skulle kvällsfodra, mysigt!

Imorn blir det lite trimm inför tävlingen, F lär ha lite energi över eftersom att han tog det så lugnt idag.

Jag har världens gosigaste häst!


Älskar ZOO apor. Godiset alltså.

Sjukt gott, har ätit några till frukost, som efterrätt.

Idag är det molnigt (ovaaanligt) och jag ska få sällskap på en uteritt av Astino och hans medryttare Madde idag!
Igår hoppade vi studs på banan med Bella och Lennart (älskar namnet). Byggde upp fem hinder längs med långsidan som vi rullade på. Höjde i slutet upp två hinder i mitten lite högre, hästarna fick verkligen tänka till och vara lite rappa. Fett kul hehe. Freddie var riktigt duktig, tror han fick lite mjölksyra mot slutet, härligt! Vi kom i galopp och efter att ha hoppat gjorde vi en liten volt tillbaka på kortsidan, satte dom på rumpan och hoppade direkt. Gick riktigt bra! Nöjda skrittade vi av ute med en paus under alla äppelträd.

På söndag är det tävling! Avanmälde från Södertörn och ska åka till Haningebygden istället och skutta runt 100 och 105. Synd bara att de inte hade 110 men det här blir bra ändå, så hoppas vi på någon nolla i helgen!

Nu ska jag dricka te och vira in mig i en filt i soffan!


Håll ditt huvud högt

Kan man vara stoltare över att få bära sin älskade Batman mössa eller? Tror inte det.


Vad är egentligen snor?

Idag sken solen när jag kom ut till Freddies boning, fett tänkte jag och kände mig hungrig. Världens bästa häst (min) hade inte rullat sig idag så han var en fröjd att borsta på idag. När jag väl suttit upp blev det fart under fötterna på killen, tror att vi töltade iväg från stallet. Drog iväg och klättrade vilket tydligen var lite jobbigt idag, sen fulla av barr drog vi på en najs KONTROLLERAD, hör och häpna, galopp. F skötte sig bra idag och tyckte att livet lekte, jag med. Mötte även ett litet rådjur när vi skrittade av som F satte efter innan jag hann hejda honom. Freddie är inte speciellt social med andra hästar, men vilda djur tilltalar honom något sjukt. Han skulle gärna ta med dom hem och kela lite i boxen, något jag inte riktigt sympatiserar med.

När vi kom hem spolade vi benen, Freddie försökte krypa in under min jacka för att han vet att det finns en morotsstump där någonstans. Han får alltid något när han varit i spolen, något som börjar slå tillbaka på mig då jag inte får vara ifred utan har en mule på mig hela tiden. Så fruktansvärt sött och då får han ännu mer godis. Jag tror att Freddan är sjukt nöjd över att vara svenne, få leka rövare i skogen, springa snabbt, får massvis med mat och så har han en alldeles egen liten blond butler som serverar honom mat och sticker till honom godis hela tiden. Lyxliv.


Regnet öser ner från himlen, allting blir så blött

Kommer ni ihåg att man sjöng den låten när man var liten? Öööööser, regnet ööser ner!

Idag hade jag, som alla dagar, världens bästa häst. True story.
Kom till stallet och Gud kissade i mitt ansikte, helt sjukt. Alla i stallet blev sådär lagom taggade och det blev kö in till ridhuset för idag var tydligen en sjukt bra dag att longera. Håller med. Jag klädde på Freddie regntäcke och jag själv hade min älskade kingsland dunjacka, var fett varmt och gosigt. Blev dyngsura på en sekund inne på ridbanan, sen vare bara att köra på. Började med att F själv fick bestämma väg när vi skrittade fram så han uppfann några nya vägar, dressyrhäst som hans käre morfar är. Red sen serpentinbågar, började i skritt och la till en liten volt i varje båge, och gjorde halt över medellinjen. Fortsatte sen i samma arbete i trav, med skrittavbrott istället för halt. På långsidorna gjorde jag tre tempoväxlingar för att hålla honom vaken. Sen körde vi galopp på samma sätt med enkla byten, sen körde vi med byten istället. Asså jag kunde rida helt sjukt samlat i galoppen, kände hur uppförsbacken tornade upp sig framför mig. Så jäkla härlig känsla och F var så sjukt ambitiös att göra rätt. Sen när jag var nöjd fick han rejsa en långsida, alltid lika hysteriskt roligt, och sen travade jag av honom. Svettiga och blöta en timme senare fick han morötter och ett mysigt täcke att torka i. Kändes som ett jävligt bra pass, så nöjd!

Imorn ska vi ut och luffa oss i skogen igen, kanske blir lite klättring då tror jag. Freddie vill väll dessutom hälsa på sin kompis Helge som bor där. Win win!

Nu ska jag äta tårta på jobbet.



Min egna grabb


Jag vill bo i en svamp annars får jag kramp, svamp

Oj vad jag är trött. Känner mig seg, både i huvet och i kroppen. Igår red jag och Fredronovich ut i 55 minuter. Vi galopperade i kanske en kvart i alla fall, jag fick inte stopp på min häst. Asså jag fick det men fick ta i för statschef och fosterland. Red ut själv och då är F rätt så lugn, men nu när det blir lite kallare och han har fått dampa loss några gånger med sina polare så blir han stark och sjukt pigg. Jag tycker jättemycket om när hästarna får en bra bjudning framåt ute men det ska vara kontrollerat. Det var det inte riktigt igår. Han vill inte galoppera i form, utan kör upp huvet och brassar på så fort jag lättar lite på tygeln. Jävla galning. Han typ rivstartar, fast han redan galopperar. Sen tar det typ 50m innan jag kan lugna ner hetsmaskinen. Asså han gör det för att han tycker att det är lattjolajban, inget annat. Men nästa gång jag rider ut ska allt gå lugnt till och jag ska rida på gummipelham. Jag blir lite sur när han ligger på så mycket, däremot blir han ju skitfin sen i traven.
Imorgon tänkte jag nog rida lite på banan, kanske dra fram några bommar bara och rulla över. Måste komma på någon bra övning vi ska göra bara. Har kommit till insikt att jag rider på banan väldigt sällan, tänker att det måste va så sjukt tråkigt att ridas där om man är häst. I en sandlåda liksom. Men jag ska bli lite bättre på det tänkte jag.

På onsdag ska vi nog hoppa lite studs eller en avslappningsövning, fick inspiration från en grej Malin Baryard J brukar göra för att hästarna ska hoppa små hinder lugnt och avslappnat. Det kan nog vara jättebra.

Vi såg förresten en stor älg idag. Freddie blev fett glad.


1.20

När tävlingarna tar slut i november så är min plan att jag fram till mars ska åka till SRK och Runsten för att hoppa P&J. Har ett litet uppehåll från Pönta träningarna just nu för att jag inte har råd, det kostar 500 riksdaler per träning och min senaste feta lön försvann på andra räkningar, till Freddie och alla tävlingar den här månaden. Nästa månad kommer jag börja träna igen med tjejerna i stallet för PontZ, i ett stort ridhus en bit från oss. Jag ska nog också våga mig på att starta någon 120 klass i vinter. Är sjukt nyfiken på hur det känns och det kanske är bra att testa det lite på en pay&jump först där det ofta är väldigt enkla banor. Bara för att känna på höjden. Sen hoppar ju min grabb bättre ju högre det blir, typ som för alla hästar, men jag är väldigt nyfiken. Jag tycker att han börjar hoppa mer och mer med ryggen, han har ju en hoppstil med ett högre huvud men jag tycker inte att det är lila högt som precis efter sommaren. Fokus är som innan att fortsätta bygga upp hans överlinje så kommer han att hoppa ännu bättre sen.

Jag blir lite nervös och bajsnödig när jag tänker på att hoppa högre banor, men vi har hoppat ganska högt på Pontus träningar och jag tycker att hindren i 110 känns ganska lågt nu. När jag fick hem Freddie tyckte jag typ 100 var högt haha, hade ju knappt hoppat på typ 3-4 år.
Grejen är den att jag vet att min häst kan och vill hoppa högre, jag ska bara lita på mig själv. Med lite självförtroende och med Pontus coachning så kan vi nog bli riktigt bra. Vi SKA bli bra.


Movietajm

Här kommer filmen från igår!
 
Regional 110 A:0/A:0 - 7 fel (en utbrytning, 3 tidsfel)
 
Asså Freddie hoppade sjukt bra den här rundan. Han var i lite på frambommen på sjuans oxer, men annars pillade han inte något på bommarna. Han var jäkligt på, han försöker dra iväg själv innan vissa hinder men farten har får då efter tar några språng att fånga upp så jag höll i honom istället. Sen klantar jag mig verkligen big time till kombinationen, fel galopp och fel vinkel då jag inte tog ut svängen i linjen ordentligt. Freddie drar gärna lite åt vänster i sprången också, så jag var sämst där. Ajabaja inte göra om någonsin igen. Annars tycker jag att jag har en fett fin häst. Vad tycker ni?
 
TACK BÄSTA SIRI FÖR FILMEN PUSS!
 
 
 
 Sätt på HD kvalle och börja dippa era chips.

Hejhehhejehj

Tjaba.

Idag börjar jag jobba så gick upp lite tidigare då jag skulle ta in alla hästar. Mockade och gjorde allt sånt jättesuperduberkuligt först och sen fick alla gå in. Gulliga Eva som har en unghäst i mitt stall hjälpte mig så skrittade vi ut i solen sen. Red barbacka med ridtäcke, sjukt mysigt. Freddie var pigg och mjuk och ville gärna springa/ takta men han fick jobba lite i form istället så då blev han nöjd. Han kommer aldrig bli någon skogsmulle den där hästen hehe, han vill jobba alldeles för mycket för att bara gå rakt fram på långa tyglar. Min lilla belgiska chokladbit <3

Sen gosadd vi lite och åt massvis med äpplen innan jag åkte hem.
Min häst älskar coca cola, är det någon annan som har ett djur som är besatt av något speciellt? Har testat bananer men de hade tydligen äcklig konsistens.

Nu håller Siri på att fixa filmen från igår så snart kommer den. Bring the chips och dipp och titta på min fina häst sen.

Puss på Siri!


LOVE

Här är en screenshot från tävlingen igår. Kom lite nära på det hör hindret för han drog på så in i norden men här kom hans fina bakben fram!

Han är så fin min batmobil!


Världens bästa häst

Fick ett stopp idag, på b-hindret i kombinationen. Kom för snett in och gå skylla mig själv, red sämsta tänkbara väg och absolut tvärtemot pönta-filosofin. Men min hästbäst hoppade fett bra, va i något hinder men det gör inget så länge bommen låg kvar. Såklart HEH.

Han hoppade grymt och jag slarvred men det viktigaste idag var att inte riva och det gjorde vi inte så jag är fett nöjd med min muskelbulle.

Sirpiski har filmat med sin värsting Mega hd fakking kamera så ni och jag får snällt invänta film från henne, tror det är så bra upplösning att man till och med kan se mitt snor i näsan. Sjukt bra. Inte snoret alltså. Ni fattar.

Stolt över min lilla apa som svingade sig i lianerna idag!


Södertälje imorn

Woop woop imorn lastar jag min herre i hästfinkan och drar med traktorn till SRK för att lätt leka runt en regional 110. Vi ska även heja på Sara och hennes gråa invandrare Zamiro och pussas och snora ner Siri.
Sen ska jag rida bra också och min Fiero ska förhoppningsvis lyfta på framtassarna. Thats mah plän.
 
Idag har jag och sportbilen gasat ute med Linda och Bikke. Det var jättekul och Freddie galopperade som en galning så att det rann vatten från mina ögon. Det smakade salt.
Det var jättekul och sen var det suuuupermegasvårt för min åsna att skritta. Vi taktade istället för att det uppenbarligen är mycket roligare och c00lare. Sen var vi jättenöjda när vi kom hem, jag klippte hovskägget på min ardenner och duschade benen. Jag fixar honom imorn eftersom att han går ut i hagen en timme imorgon så han lär hinna bli ganska lerig på den timmen. Smörjde resten av le gear och packade in allt i sadelskåpet. Får se om jag orkar knoppa imorn, han är ju snyggast i det men vi får se om jag orkar. Han är nog fin utan med sin ponnyman på alla sidor om halsen som finns.
 
Nu har jag varit hos mamma och pappa igen och ätit middag. Jag och mamma åt choklad också. För typ fjärde gången den här veckan. Ska bli smal. Sen har vi spelat spel och terrat alla våra katter. Mys,
 
Nu är jag hemma och dricker en kopp te och ska kolla lite igen på hoppningar från SRK. Är fett nervös över att banan kommer att vara svår imorn. Måste komma ihåg att våga rida lite framåt på linjerna, då går det nog bra.
 
Puss och heja på mig och Freddan imorn!
 

Lilleskuttskuttskutt

Idag mår jag bättre! Självklart består min hjärna mestadels av snor fortfarande, men halsontet är typ borta och huvudvärken chillar just nu. Idag följde min mami med mig till stallet och hjälpte mig göra alla roliga saker som att mocka bajs och borsta lera. Hon sa även att min häst ser ut som en kamel. (...)
 
Satte upp en fem studs längs med ena långsidan på banan, med trav/galopp bommar innan och efter. Trodde sportbilen skulle få motorstopp någonstans i mitten pga total härdsmälta i sin valnötsstora njure men han skuttade jätteglatt över alla hinder och blev superlycklig över att han fattat grejen att han körde ner huvet mot marken och ruskade tre gånger på det samt studsade lite. Närmare bocksprång än så kommer man inte på en invandrare kan jag säga. Höjde upp några bommar 2 dm till efter att ha studsat igenom serien några gånger åt varje håll och freddie tyckte det var lika roligt varje gång. Det går lite snabbt, hade 3,2m mellan hindren för att jag inte ville att han skulle behöva kuta på för mycket som den sportbil han ändå är, och så smygbromsade jag honom lite vilket jag ju inte ska behöva göra - han ska fatta det själv. Men som sagt, hästar har små hjärnor och min består av snor så vi körde på lite bara i ren glädje! Sen kom jag på ett räcke tre gånger och en oxer, satana perkele vad han drog på. Idag var det onaturligt kul att hoppa över pinnar. Så det känns bra inför på Fredag då vi bara startar en klass, regional 110. Kissar på mig lite redan nu för att det är regional - svårare tekniskt. Men det ska gå bra, får inte hålla i honom för mycket på linjerna bara. Är expert på att peta in ett extra g-språng där det typ inte ska gå. Det ska jag inte göra på fredag. Åker några bommar i marken så gör det, vi ska mest ha kul och vara snyggast. Sen hoppas jag att jag rider bra också, men jag är inne i ett flow just nu.
 
Det viktigaste är nog att jag älskar min häst mest, han är så underbar.
Det är alltid kul att sitta på hans rygg, hans blick när jag kommer in i stallet och sättet han bufflar i mitt hår när han vill ha godis men jag inbillar mig att det är en kärleksförklaring.
 
 
Mamma filmade lite idag men kunde inte screenshotta på hennes mobil.
 
Bild på fin gurka
 

Sjukis

Helhelhellu.

Jag är typ sjuk. Har fått världens förkylning så jag är konstant täbbt i näsan, har ont i öron och hals, huvud och har feber. FML. Är typ aldrig sjuk, händer max en gång om året.

Igår gick jag en pw med Freddie, han tyckte det var skönt och jag tyckte det var jobbigt för jag hade dunjacka. Sen kollade jag på PW träningen, alltid lika lärorikt, och så pratade vi om tävlingen i helgen och tittade filmer.

Idag vaknade jag och var mest sjuk och det var jättesynd om mig. Åkte till stallet och fixade allt och red ut och klättrade och sen fick F galoppera av sig lite ute. Sen vart jag typ sämre, fett konstigt HEH, så åkte hem till mins föräldrar och svullade i mig mat. Är varken hungrig eller känner smak men vet att jag måste äta och vet att det smakar gott. Sen drack jag te. Kände absolut ingenting. Fett obehagligt.

Imorn skulle jag vilja hoppa lite studs inför fredag, el madre och padre följer nog med och hjälper mig fixa åt min gyllenbrunt faluröda åsna. De älskar honom lika mycket som jag, så de får skämma bort honom lite. Häromdagen köpte de 20kg morötter till honom. Bortskämda barnbarnet.

Idag har jag varit vaken typ 7 timmar, så ska gå och lägga mig nu så att min kropp kan bekämpa äckelsnoret i min näsa.

Heidooo


Hopptävling Sollentuna RK

Ja jag har ju redan dragit resultaten för er, tänkte skriva lite om klasserna bara.
 
Lokal 105 Avd B bed A
 
Kändes riktigt fin här. Tycker han slarvar på de hinder han river, speciellt trean som var en bra oxer, men han är alldeles för långsam i frambenen. Banan flyter på bra, hinder 7 river han också, där tycker haf också han slarvar, fick ihop honom bra på den distansen men ändå med tryck, men det räckte tydligen inte.
 
Annars en bra runda, min kära kuse måste bara bli lite mer rädd om sina ben.
 
 
 
 
Lokal 110 Avd B bed A
 
RIVER FÖRSTA HINDRET! Sämst. Kommer lite nära men hindret var så långt och drev verkligen ända fram, då får han faktiskt lyfta på tassarna när det DESSUTOM är ett stigsprång. Kolla vad som händer på hinder fyra, missbedömde avståndet helt, och han räddar mig verkligen. Varför inte ta i lite mer på ettan, jag har mer förståelse för om han river hinder fyra. Sen flöt allt på bra, skit också, hade gärna haft en nolla där. Så hinder fyra är verkligen katastrof, tur att det var ett räcke. Men annars så red jag på lite mer i den här klassen, kändes riktigt bra även fast det känns som att man flänger runt banan. Men så har jag ju en sportbil med batman mössa också. HEH.
Sen så skriker både jag och domaren åt ryttaren efter mig inför sista hindret som var kombinationen, då hon var mitt i den när jag skulle hoppa, tur att jag är fett iskall och köttar den felfritt ändå.
 
 
 

Lite snabbt bara

Dagens tävling känns mest positiv! Jag red ganska bra, satte F i skiten en gång där jag helt missbedömde ett avstånd, men vi klarade det ändå.

105 fick vi åtta fel, red bra och han var bara rent allmänt långsam och slarvig med frambenen. Nu börjar hårdträning, för 105 ska han fasiken kravla sig över felfritt om jag rider som jag ska - vilket jag gjorde.

110 fick vi fyra fel, rev första hindret. Bajs. Var en jättelåg oxer, kom lite nära, men inte så farligt och han drog med sig frambommen. Han försökte typ inte ens rädda situationen, som han sen gjorde vid hinder 4.

Är lite besviken över att han är så orädd om sina framben, nu ska vi hoppa mycket studs och snacka serier så det blir lite trumvirvel action på min häst. Annars var det en grym skillnad från förra helgen, så mycket bättre!

Filmer imorn!


Tävling!

Nu är vi på väg till Sollentuna för lokaltävling! Är snart vid Järva krog, så det är en liten bit kvar! Freddie var nervös i stallet, han fick bada för att han såg ut som ett lertroll, sen bajsade han typ 100 gånger på gången. Sen tjafsade han lite vid lastningen, tog kanske 2 min att få in honom hehe. Hör av mig senare om hur allt går, mina klasser går direkt efter varandra!

Håll tummarna!


OPPA GANGNAM STYLE

Nu när allt bara är lerigt, dagarna går i ett (fast nu är jag ledig i en vecka woop woop!) och har typ inget att skriva om. Blir knappt några träningar för Pöntish den här månaden för att jag inte har så mycket cash, och det kostar rätt mycket att träna för le profet. Sen kan jag typ inte shoppa något heller förutom hästmat, det har jag redan tragglat några inlägg om så det är ju inte så spännande. Det finns sååå mycket saker jag vill ha, men måste vänta. Eller önska mig i julklapp sen, HEHE. Ett par stövlar kanske...?

Snart kommer vår nya bil också, kulkulkul! Har redan förvarnat pappa att både bil och släp ska stripeas med Team Friberg. Så.

Igår vilade som sagt mitt monster. Idag red vi ut med sällskap och klättrade och dampade i galoppen, vilket betyder att man studsar omkring åt alla håll och springer som en hetsig giraff med huvet. Imorn ska vi i alla fall rida på banan, ska hoppa några få språng kanske. Vi har ju alltid hinder framme hos oss, vilket gör att när man rider där och sitter på en hoppglad invandrare, så tror hästens lilla valnötsnjure att man ska hoppa. Varje gång man TYP vänder upp mot ett hinder. Så nu ska han äntligen få ta något skutt, men det blir nog lite studs serier tror jag. Så han blir lite rapp i tassarna (inte hovarna).

Pusspåer.


Dagens oväder

Alltså. Varje år det blir höst blir man lika fort trött på att det regnar. Och alla leriga täcken, skydd och gjordar och skit som måste tvättas och putsas efter varje ridpass. För att sen nästa dag bli lika skitiga på tre skrittsteg. Woop woop.

Idag red jag ut och klättrade med Freddan, sen efter en halvtimme ute var han så pigg att han taktade hem så vi rev av lite galopparbete på banan. Asså hans vänstervarv börjar blir bättre men jag blir så trött av att överböja honom för att stretcha ut höger sidan. Men varit det släppte sen och kunde göra typ vad jag ville när jag red, han var så alert! Nöjda travade vi av och skrittade sen av ute när det började ösregna. Ovärt. Spolade benen och gav massvis med äpplen som belöning. Nu jobbar jag två nätter så imorn får han vila så att jag hinner mocka och fixa allt annat. Fredag ska vi rida ut med Frida, lördag vill jag hoppa lite studs och latja runt lite tänkte jag.


Kristers ris

HAHAHAHA. Älskar den reklamen. Den är bäst. Även om jag inte gillar deras mat.

Igår blev det så mörkt innan jag satt upp på min galaxhoppare så jag red en stund på banan. Överböjde honom runt alla hinder som stod framme, red mycket sidvärts rörelser och med tagen bakdel på volt. Red lite slutor, gick riktigt bra! Öppnor har vi inte testat oss på en, invandrare som Freddan är så lär vi oss en sak i taget. Red mest lösgörande i skritt, sen fick han trava en stund i kort samlad trav, med samma rörelser. Sen fick han brassa på två varv i galopp, shit vad kul det var, tydligen. Sen var han riktigt mjuk och nöjd, så vi gick in och åt kvällsmat vid köksbordet.

Idag var bästa Fido och skodde Freddie med nya nikeisar som Fido själv säger. Hehe. Blev superbra som vanligt.
Asså. Måste lära mig att vara ute i bättre tid. Kom till stallet lite mer än 10 minuter innan vi hade bestämt, så han jag snabbt skulle kunna spola benen och torka av dom. Då hade han redan vart där typ en halvtimme. Jävligt pinsamt att det är jag som en sen, fast jag är i tid. Hehe. Bästa hovslagaren! När han var klar så stog han och kliade F en stund, grabbarna!

Red sen ut, eftersom Freddan inte blir öm så skrittade vi en bra bit, 30min på grus och gräs för att värma in skorna innan vi travade och galopperade lite.
Vid ladvik hade de skrapat vägen så gruset var superfint och mjukt! Blev travarbete där, red lite sicksack och han var superfin! Sjukt pigg idag, bra stuns i nya dojjorna tror jag.

Sen hjälpte jag Linda lite när hon hoppade sin fina häst Astino, sååå duktiga så! En snygg dressyrhäst som också hoppar riktigt bra, kul att se!


NEJNEJNEJNEJNEJ

Glen Gordon har släppt en ny kollektion med dödskallar på träns, förbygel etc.
Förlåt ni som tycker det här är coolt/snyggt/häftigt men jag typ bajsade på mig när jag såg det - för att det är svinfult och... Fult.

Vad tycker ni?