Preparations

Vädret idag gör ju ingen lycklig. Kallt och ösregn konstant idag, blä. Älsklingspojken hade fått gå med täcke ute idag i alla fall, skönt! Red ut med regntäcket från Eskadron idag. Fett bra var det! Däremot glömde piloten att skydda sig från regnet, så hon blev genomblöt. Vi var bara ute och joggade idag, kolla gas och broms inför imorn och mjukade upp musklerna lite. Passet gick sådär, men F är inte sådär överlycklig över att jobba i regn samt att han tycker det är lite äckligt med allt ljud.

När vi kom in igen så duschades han (hade täcket på för att skydda sadeln) med schampo, sen fick han stå under sollamporna och torka med ett tjockt fleecetäcke från Rambo. Medan han gjorde det mockade jag och fixade hans foder, snackade lite skit med Linda som också ska tävla på Märsta imorn, och smorde alla lädergrejer inför imorn och packade sadelskåpet. Sen sprayade jag svansen, borstade och flätade så han blir fin imorn!

Skönt att packningen är klar tills imorn, tror vi hinner ut till stallet innan F går ut i hagen, han ska antagligen knoppas om tiden finns. Pappa får fixa släpet och boxen så länge.

Nu är vi taggade! Nu ska jag hoppa i säng så att jag vet vad jag gör imorn!

Världens bästa pappa och F


Hoppning

Igår hoppade jag och min teddybjörn. Jag hade lite problem att hitta avstånd på en linje men tillslut höjde vi upp sista hindret och då började Freddie skutta lite, hindret låg på 1.30m ungefär.

Kändes väldigt bra inför lördag, jag är taggad! Även om jag är en riktig tävlingsmänniska så ser jag bara att vi lägger alla de här första tävlingarna på rutinkontot, går det bra är det självklart jätteroligt och det är ju det jag tänker rida efter också.

Idag red vi ut med skritt och trav och klättring, skönt för honom att sträcka ut lite men ändå bara få jogga av sig träningsvärken han hade idag.

Lite bilder på min underbaring

<3
ily


Känslan

Idag kom bästa hovslagaren och skodde om mitt flygplan så att han är fit for fight till helgen. Skodde med 10mm skor fram och de specialsvetsade skorna, 10mm bak.

Älskar när hästen är nyskodd och inoljad, ser så fräscht och härligt ut!
Förstörde den känslan lite direkt efter, F har vila idag så jag skrittade ut i 40 min och klättrade över berget. Vill inte att han ska stå helt på sin vilodag, han var väldigt pigg och glad idag så det var bra att han fick röra på sig lite!
Eftersom jag klättrade så fegade jag ner de ny stylade hovarna så han fick sköljas av sen och penslade på med lite ny olja!

Imorn ska vi värma upp ute och sen hjälper en kompis mig lite på banan när vi ska hoppa. Vill ha några högre språng i kroppen inför helgen.

På måndag är det träningspremiär för oss! Igår jobbade jag och kunde inte vara med, men nu är det bestämt att Pontus Westergren kommer till oss och tränar oss i stallet varje måndag! Super för mig för då kanske jag kan vara med lite oftare!
Lär ju känna mig sämst och som en riktig nybörjare när jag inte har tränat för en tränare på några år men det är väll det man ska åtgärda hehe.

Plutt idag


Cashflow...

... är precis vad jag behöver just nu.
Tävlingarna drar igång och jag behöver nya kläder. Kan tyvärr inte säga detsamma om Freddie - han har i princip bara nya grejer så han får chilla lite på sina klädbeställningar hos matte.
 
Det finns lite saker jag behöver när hösten kommer. En ny kavaj är ett måste, just nu har jag en svart Jacson som ser ut som stryk och har fått byta ut nästan alla knappar. Vill ha en marinblå, favoritfärgen!
Sen vill jag gärna ha ett par nya ridbyxor, även dem från Animo. Älskar dem jag har nu och kommer aldrig gilla något annat märke lika mycket. Deras supergrip system vid knäna är oslagbar. Plus att deras byxor är snygga och sjukt sköna.
Sen när det blir lite kallare ska jag inhandla en fleecetröja från Kingsland, kommer att användas flitigt när hösten kommer!
 
Ber om ursäkt för mitt vackra paint-kollage hehe.
 
 

Tävlingar

Inplanerade och anmälda tävlingar än så länge är två stycken! Två helger i rad åker vi och nästa helg är den första!
 
1/9 Lokal Märsta RK
1m och 1.10m (debut!) och debut i avd A
 
9/9 Lokal/ Regional Mälarhöjdens RS
1m och 1.10m avd A
 
Är så taggad för tävling!
Behöver egentligen köpa nya tävlingskläder - Vill ha en ny kavaj (Animo) och ridbyxor från samma märke. Sen är jag sugen på ett marinblått set av Equilines bling kollektion (schabrak och huva). Sen när det börjar bli kallare i höst skulle jag vilja ha Dy'ons ulltäcke i marin, mysigt och så fint!

Men tillbaka till tävlingarna; Min plan är att rida nolla i alla klasser. Få en bra rytm och galopp genom hela banan, och om det blir omhoppning försöka satsa lite där det går. Vi får se hur det går, men min superdupermegabästa bruning kommer göra allt för att vara felfri - får vi något fel är det pilotens misstag, så det är upp till henne att skärpa sig, hehe ;)
 
 
Hjärta dig.
 

Massageterapeut

Igår kom en massageterapeut ut till Freddie för att kolla igenom honom och ge honom massage. Först red jag lite på banan för henne, så att hon kunde se hur han rörde sig. Sen fick han massage i lite mer än en timme och han hade ont på ställena jag känt av när jag ridit. Summan av kardemumman av massagen är att han måste bygga upp sin rumpa mer (working on it) och att han i princip bara ska ridas i så låg form som möjligt, för att få ut hans hals, in med rumpan mer och höja ryggen ytterligare. Han ska klättras så att han får sträcka ut sina muskler ordentligt och gärna nerför också eftersom han kommer bli bitig som en tjur om baken då. Mycket galopp på böjt spår för att sträcka ut yttersidorna och alltid ska han bromsas lite, han måste vila på steget mer och bli mer spänstig.
 
Jättekul att ha henne ute och hon kommer om tre veckor igen ungefär. Lärde mig massor och hon har själv tävlat höga klasser i dressyr så hon vet ändå vad hon pratar om. Freddie markerade väldigt tydligt där han var öm, och njöt verkligen när spänningarna släppte.
 
Idag red jag ut och fokuserade på en låg form i skritt först med mycket sidvärtsrörelser. När han sänkt sig bra och gått så ett tag testade jag kort trav i samma form med skänkelvikningar. Märktes när jag travade av att han tyckte det var ett skönt pass men att han tyckte det var jobbigt att använda muskler han inte har riktigt- Bra!
 
Ska bli så kul att se förändringen sen nu efter att jag börjat rida honom annorlunda än hur han är riden tidigare utomlands!
 

Ny bil!

Igår ringde min mamma och berättade att hon och pappa har köpt en ny bil!
Min mammas Renault Clio är 2,5 år och pappas nya Renault Megane är 1,5 år snart, och den har dragkrok. Nu när jag köpt häst så tycker dom att vi behöver en ny, starkare bil med fyrhjulsdrift till vintern så de har köpt en ny vit Volkswagen Tiguan track&field årsmodell 2013, 160hk med 4motion, dragpaket (med backkamera), komfortpaket och wifi i bilen!

Tror att jag har världens bästa föräldrar! Jag kommer då få mammas Clio, så säljer vi bilen jag har nu. Kan man ha bättre föräldrar? Älskar er!



Barnbarn

Pappa är så glad i sin lilla pojke! <3


Slut på sommaren

Imorn flyttar jag hem gräshoppan till Stockholm igen. Ska bli kul att träffa alla i stallet och så, men har lite ångest. Är så härligt att ha honom nära 24/7, han får gå ute i hagen i tolv timmar, han får så mycket uppmärksamhet och kärlek här. Han har verkligen stormtrivts sen han kom hit, han kanske är en liten bondhäst egentligen..?

Så nu tycker jag sommaren ska ta slut så att jag slipper ha ångest över att sitta hemma i lägenheten sen. Här på landet är jag utomhus precis hela tiden, även när det är dåligt väder. Älskar det här stället!


Mattes

Idag kom äntligen min Mattes pad från Skara Hästsport! De hade även skickat med en liten present som plåster på såren; Ett protector schabrak med deras logga på i brunt, blev så glad! De vet hur man ska få sina kunder att komma tillbaka, hehe. Kul överraskning och jag har ju ett protector i blått som jag är nöjd med, kul!

Idag red jag i värmen och fokuserade på en låg och rund form, F var väldigt pigg så han låg på lite men travlängningarna blev riktigt schwungiga så det var ett härligt ridpass!

Nästa vecka kommer en hästmassör ut och skämmer bort F lite. Hon jobbar på mammas jobb och mamma tyckte hon lät vettig; och tar i ordentligt när hon masserar. Kan få lite tips då också hur jag ska jobba upp hans högersida-höger bak, förutom det jag redan gör. Försöker rida honom på tre spår för att få in bakbenen ordentligt under honom, i volter och på rakt spår men hoppas hon kan ge lite tips på övningar!
Och att F njuter ordentligt av lite spa treatment.

Här är min fina kille idag!


Det bästa som finns

Bland det bästa som finns måste vara att få uppleva en lugn kvällstur i solnedgången på hästryggen...?


Svetsskor

Idag kom Nyköpings bästa hovslagare och slog på Freddie en ny sko! Han tycker verkligen om den hästen, han gör alltid det där lilla extra. Kollade alla skorna och konstaterade ett Freddie sliter tårna på bak snabbt. Fick därför ett par nya bakskor som jag ska få han skodd med nästa gång, som är svetsade framme i tån, i en hårdare metall som gör att det inte slits lika snabbt.
F har 3:or i skor och har hittills gått med 8mm skor, nu ska han få börja skos med 10mm skot istället så kanske jag slipper tappskor. Hattarna på sömmarna slits ner så mycket så de åker in i skon och då blir allt bara glapp. Allt detta plus en ny sko för en hundring. Sa jag att han är bäst?

Nu har jag precis badat (!!!) och ska äta middag innan jag och F drar ut på en slapparrunda nu på kvällen!

https://cdn1.cdnme.se/cdn/8-1/3458494/images/2012/pic_50292b09e087c36c9e000021.jpg" class="image">


Skor

Pappa ringde igår kväll och berättade att min älskade åsnis hade dragit av sig en framsko. Igen. Suck. Som tur är så tar min hovis på landet bara en hundring för tappskor, lär kosta lite mer nu dock eftersom pappa letat igenom hagen med förstoringsglas och inte hittat skon. Jaja, är såhär att ha häst, gissar jag... Skorna sitter dock som berget och hoven trasas inte sönder ett dugg när han drar av dom, jäkligt smidig häst det där.
Jag är hemma och jobbar, det här blir sista vilan för Freddie nu för på Fredag flyttar han hem till Stockholm igen. Lite tråkigt, älskar att vara på landet och det gör ju han också, han får vara ute mycket längre (hemma går de ut 8.30-15, alldeles för kort egentligen), han har en stor hage att busa runt och käka i och man får vara nära honom hela tiden. Men sen blir det ju också kul att träna med dom andra och så! Vi ska också varannan måndag få dit Pontus Westergren till stallet, hans tjej Suzanne stod hos oss med sin häst förut, kul att ha en tränare nära. Får se hur ofta jag kan vara med pga mina dumma jobbtider... Det blir nog kul i alla fall! Behöver verkligen rida för en tränare, och pw verkar vara rätt duktig!

Jag saknar min pojke!


Equipment

Beställde ju lite saker från Skara Hästsport förut som har kommit. Jag ringde och rådfrågade på storlek på mattes padden till min sadel (17,5") och de sa att jag skulle ha medium, max. Självklart var den för liten och jag blev sjukt irriterad, såna saker ska personalen kunna, plus att jag är trött på att det typ aldrig går smidigt när jag beställer över nätet. Så den skickas tillbaka, men sen var det ett HG schabrak limited edition i brunt (med lackpasspoal) och sen shoppade jag på Lyckås också. Där köpte jag ett brunt Working träns från Dy'on och paddar samt bruna Equiline lindor. Nöjd tjej och fett nöjd häst som blev bortskämd hehehe.

https://cdn2.cdnme.se/cdn/8-1/3458494/images/2012/pic_502013619606ee1cfe000021.jpg">https://cdn1.cdnme.se/cdn/8-1/3458494/images/2012/pic_502013619606ee1cfe000021.jpg" class="image">