Skogsmullar

Tog typ femton försök att få till den där rubriken rätt på min iphone. Fakking rättstavning!

Dagen efter tävlingen fick Freddan inte göra något speciellt, jag var sjukt trött eftersom jag hade jobbat och F rejsade i hagen med sina småpojkar så han njöt till fullo av att bara bli ompysslad.
Nu har jag bara ridit ut i tre dagar, ÄNTLIGEN, varav en dg bestod av galoppintervaller. Hehe första och andra dagen hade jag stora problem med bromsen, har inte kunnat rida ut på typ en månad och galoppera mycket, så min kära lilla westernhäst skrek YEEEHAAA och bara satte av. Utan broms. Har varit slut i armarna (får inte göra en normal halvhalt med benen för då betyder det YEEEHAAA) men idag kunde jag bromsa i alla fall. Bra.
Imorn har jag bokat en riddejt med Linda och hennes bautabicke och vi ska ut och typ bara galoppera. Har jag sagt att jag gillare? Galoppera alltså.

På fredag ska jag ha en hoppdejt på SRK med Sofie och Linda! Sofie har flyttat från vårt stall så Freddie no more have a girlfriend and a toyboy. Och vi saknar dom supermycket så vi tvingar oss på dom ändå <3.

Nu ska jag sova.


Tävling Södertälje

Ok. Lite sent, men better than never.

I lördags var det regional tävling på SRK.

Resultat

110 avd A:
Ett ner på hinder nr 3. Ett räcke som låg på en dogline, han var lite vinglig i anridningen och uppfattade inte riktigt att vi skulle hoppa det, tryckte in honom och då bytte han galopp två språng innan hinder och lyfte sen inte alls på sina framben. Tyvärr. Kan inte anklaga honom, jag skulle suttit upp mer men å andra sidan hade han ganska bra tryck i galoppen och det var ett lågt räcke så jag hade blivit superhappy om han inte rivit. Men annars var rundan bra, jag red framåt, sträckte på mig och var allmänt bra.

120 avd A:
Typ sämsta rundan ever. I 110 hade han tappat en sko, hittade den och fick den påslagen av en jättegullig tjej på SRK. Hoppade bra på framhoppningen och jag red bra då också.
Inne på banan såg jag inte avstånd på alla hinder, och började backa. AJABAJA. Gjorde det på fyra av 11 språng. Alla dom hindren klarade han, kämpade verkligen när piloten hade lämnat cockpit. Men de hinder där jag faktiskt försökte rida lite rev han. Satte tryck i honom och sträckte på mig men han rev. Suck. Önskar ibland att han var liiite mer rädd om sig. Rider jag sämst så är rivningar okej, men rider jag bra på ett hinder är det upp till honom att lyfta på fötterna. Undrar om det är okej att sätta snören runt benen på honom som jag kan dra i? Vore praktiskt.
Fick iaf 4 hinder ner. Ska glömma den rundan och ALDRIG mer rida så.

Det blev en lång dag med många grymma människor!
TACK världens bästa Sofie för all hjälp och coachning! <3


Tävling i helgen!

På lördag är det tävling på Södertälje som gäller! Då är det regionalt och jag och Freddan hoppar avd A med två faser i 110 och sen en A:0 i 120.
Världens bästa mamma och pappa är på weekend i Rom för att fira mammas 60-års dag så världens finaste Sofie kunde hjälpa mig med Freddan på lördag då hon och Polly bara tävlar på söndagen. Du är bäst puss!
Hoppas på att få lite coachning på framhoppningen så går vi in och gör två feta rundor sen!


Blablablaa

Tjena fan! (Sofie hahaha)

Igår red jag en stund på Freddan. Skrittade ut med sällskap i ca 20 minuter och sen joggade jag bara av honom i trav och galopp på våran plogade ridbana. Böjde lite och stretchade honom i kanske 10 minuter och skrittade sen av. Han kändes fin, lite tittig på alla aliens och giraffer runt ridbanan. Efter det stretchade jag ryggen, han fick sin slobber mash och liniment på rumpan, korset och lite upp på hals/ nacke så han blev varm och skön med täcke på sen.
Vill ju helst röra på honom lite efter tävling och träning, han är stor med mycket energi och han är alltid pigg och glad när man sitter upp, trots att han stått och typ sovit medan man sadlade. Puttinuttbäbiseeeen. Eeh ja.

Idag fick han vilodag, gick i skrittmaskinen i typ en timme medan jag fixade allt annat. När han kom in fick han lite mys och frisering och tog hand om hans djupa stråle. Sen fick han godismat och vatten med äppelbitar. Han har börjat vänja sig vid att han får det varje gång han blivit riden, varvar mellan sin slobbermash och vattnet. Vill helst äta allt på en gång. Super tycker jag, han får i sig mycket vatten direkt efter passet.

Nu ska jag jobba dagtid ( :O ) i två dagar, men slutar tidigt så åker ut till stallet efter kl 16. Fett kul det ska bli att låtsas vara en normal människa med häst.


Tävling Botkyrka

I söndags var det regional hopptävling på Botkyrka. Åkte dit och hoppade 110 i avd B och detsamma i 120. Hade ett ner i 110, sista hindret. Ville för mycket och puckad/dum/idjutisk/stupido som jag var la jag till spöt på bogen på min fina häst som blev spänd och då rev. FÅR INTE göra så. Han var fin annars, i något hinder (räcke ofkårs) så jag fick psykbryt på mig själv lite. Hade sen spöt i handen på framhoppningen till 120 men gav det till pappa sen eftersom jag verkligen inte behövde det. Freddan var stark och framåt och ville leka glidflygplan och var rejält igång i le legs.
I 120 lekte jag kamekaze (stavning? Orkar inte googla) pilot i anrikningen till en trippelbarr. Tryckte av lite utifrån (hahehehehe) och min häst bara klipper av. Så jävla bäst. Hade redan rivit hinder nr 2, ett räcke. Kunde haft honom lite mer på bakbenen där men annars ser jag inte nån anledning till att han rev. Men efter landningen av fem meters hoppet efter trippeln så snubblade min hjälte, jag tappade balansen och stigbyglarna men fortsatte mot kombinationen med räcke in. Satt och kände lite också om han gjort illa sig men kände inget och red på 8a och b. Rev räcket in, delvis för att jag ligger ned på hästen i anridningen men rätade på mig till oxern ut. Sen var jag back in business och kunde avsluta fett på vattenmattan som var sista hindret.

Summa summarum så känns 110 inte högt eller svårt allt längre. 120 är en utmaning för mig, jag måste bli klar snabbare men är nöjd över att jag fullföljde de besluten jag tog. 120 känns fett högt, även om banan igår var snäll, när jag går banan men inte när jag sitter på min älg. Jag har sjukt mycket att lära och träna på. Är så glad att jag har en så snäll och bussig häst som älskar det jag älskar. Kunde inte hittat en bättre grabb för mig.

Min soulmate och jag i 120.

<3


Hallå herr ägg

HEEEJ.
Eftersom underlaget ute just nu suger så är vi förpassade till antingen ridhuset eller ridbanan. Stallägarna plogade ridbanan i onsdags, halleleluhja säger jag som hatar att rida för inne. Ute får man ändå ta det lite lugnt om det släpper men det är fett skönt att kunna rida rakt fram mer än 10 meter!
I onsdags muppade han sig, tränade sidvärtsrörelser vilket gör att Freddie får kortslutning ungefär var tredje gång jag ber honom flytta. Han var rätt hetsig, och hade mycket att titta på hela tiden.

Igår var han dock sjukt fin. Red på pelhamstången. Måste hitta ett bett som har likvärdig mundel men inte är lika skarpt med stången. Hmm.
Men jag höll knappt i honom men han knäppte inte av utan bar sig själv i en supermaffig form. Fortsatte med sidvärtsrörelser i övergången på en åttavolt, satt klockrent utan psykbryt en enda gång. Eftersom han var så med så testade jag att göra byten i vart tredje. Gick skitbra. Fortsatte därför med det på diagonalen och ibland blev det i vart annat men det gör inte mig något haha. Skulle kunnat rida i en evighet, han kändes så sjukt välriden igår! (Vilket han oftast är...)
Men säg den lycka som varar länge. Van trampade av sig en baksko. Bajs.
Smsade fido och han kommer idag mitt på dagen. Har världens bästa Hovslagare. Han svarar typ på sms imorn 10 minuter. Är osäker på om han är hovslagare, för där skiljer han sig från typ alla andra. Woop woop.

Lördag ska jag åka till SRK med Sofie och trimma hästarna inför tävlingen på söndag! Då kör vi 110+120 på Botkyrka!


Looking forward

Idag släpptes Freddan i skrittmaskinen tillsammans med Bicke som också tävlades igår. De gick i 45 min ungefär, medan jag gjorde stallsysslor och snackade lite skit med bästa stalltjejerna.
Freddan fick nytt spån i boxen idag också. Skulle typ alltid vilja ha det så. Känns så fräscht och F brukar uppskatta när det är ljust och renbäddat.

När han blivit avborstad fick han en hård plastboll som det är två hål i där jag pillat in pellets. Gjorde rent från spån vid hans dörr så att han hade lättare att äta upp maten som åkte ur.
Först var han bara allmänt seg och fattade inte att godiset åkte ut, han blev bara besatt av bollen. När han sen fattade grejen blev han mer besatt. HEE mattes gullpojke!

Har en grej på g som jag hoppas kommer hända snart, inom de närmsta månaderna.
Jag känner att jag verkligen behöver träna för en tränare, har folk runt omkring mig som motiverar mig och kan hjälpa mig i vardagsarbetet med Freddie. Jag menar inte på ett sånt sätt att jag inte klarar av det själv, men jag har ett mål som driver mig, och jag har kommit en bra bit på vägen men jag Bill verkligen bli bra på det här och måste därför ha möjlighet att träna ordentligt. Jag ska bli stadig i 120 klasser för att sen kunna gå upp i 130.
Jag har köpt en häst som absolut har kapacitet att gå 140, han skuttar över 130 på träning, men för att komma dit behövs mer muskler, flås samt korrekt ridning mellan hindren. Och jag vill verkligen det här, jag lägger tiotusentals kronor i månaden på min älskade häst, och jag vill verkligen bli bättre.
Vi får se vad som händer framöver, vill inte säga nåt om något ännu...


Le movie

Här kommer den vackra filmen som Siri (puss! http://lamints.blogg.se) filmade åt mig idag. Jag vet att jag sitter som en sportbilsförare som precis ska dyka ner i en djup pool som är grund men FAAN jag gör inte det på träningar. Da master Pönta har tjatat på mig att luta mig mer framåt vilket har gjort att jag trott att det ska vara pamela anderson style (framtung) så jag typ ligger ner. Blir arg som fan på mig själv. Ser förjävligt ut. Tur att det går att ändra. Nästa helg ska pappa få stå och skrika på läktaren att jag ska sitta upp mer. Punkt. Men vi har ett bra grundtempo, sen att han blir lite för mycket på framdelen i slutet av banan var bajs. Vet inte om jag ska testa en tävling till på det här bettet. (Tredelat med nån koppargrej). Nån som har bettförslag? Inget med för mkt hävstång då han knäpper av lite i nacken och inte kommer fram med nosen som jag vill. Inte heller tvådelat. Då kommer han få whiplash skador eftersom han hatar det och slår med huvet. Seriösa förslag tack! Men men. Erkänn att mitt flyplan seglar rätt trevligt fram till hinder 6. Puss på er.

Tävling Södertälje

När jag väl skriver ett inlägg försvinner allt innan jag hinner publicera. KUL. Pepp.

Idag var vi i alla fall till SRK och hoppade en regional 110 avd B. Mjukstartade lite, och jag hade ingen lust att hoppa 1m.

Freddie var sjukt stark och het på framridning och framhoppning. Så fort vi red an ett hinder ville han dra på och jag satt där lite halvt hjälplös på mitt tredelade bett. Det är inte ofta han blir så stark, han är väldigt lätt och mjuk i munnen annars men när han tycker att det blir såhär Bolibompa roligt så har jag inte så mycket att sätta emot.
Inne på banan hoppade han också riktigt bra, mycket luft mellan sig och hindren och han sög verkligen tag i allt. Sen blev han för stark och tog inte mina halvhalter så vi kom för nära ett räcke och petade, samt sista oxern. Där vill han gå av stort men jag höll kvar honom så han petade frambommen istället. Överlever hellre med 8 fel än kraschar med 4 fel hehe.
Freddie var riktigt duktig idag, att halvhalterna inte tog är ju såklart mitt fel. Vi var typ 10 pers på framhoppningen så man fick ha ögon i nacken hela tiden, var svårt att kunna rida som jag kände att jag behövde.
Men, jag måste också räta upp mig lite innan och mellan hindren, blir så irriterad. Sitter typ bara sådär på tävling, bajs. Jobba jobba jobba bort!

Ska ladda upp filmen så kommer den sen!

Världens bästa div II lag vann iaf första omgången som enda nollorna! Så jävla grymma ni är! Bästa Årsta Runsten!