Tävling Vallentuna Ridklubb lokal 1m

Gick upp i ottan för att försökagrå in kräket i hans älskade släp, hehe. Knoppade lite snabbt och borstade av honom, på med täcke och alla skydd och sen iväg. Tog väll typ 10 min att få in honom. När han fattar att vi tänker lyfta in honom om så behövs så ger han med sig, hehe.
 
På tävlingsplatsen skötte han sig super! Han har stor med förr ;-)
Började beta med en gång och var superlugn. Skrittade fram med lite trav och sen gick jag banan, som bestod av 8 hinder. Tre oxrar ur skarpa svängar och lite tittiga hinder, kul bana. Underlaget var bra också.
 
Resultat: blev en felfri runda! Han sökte verkligen hinder oclyssnade riktigt bra! Är så nöjd med min guldhäst!
 
Bilder kommer samt film!

Tävling imorn

Imorgon bitti går jag och min papi upp tidigt för att åka till Vallentuna Ridklubb och hoppa 1m avd B. Hoppade flygplanet igår och det gick helt awesome, så jag känner mig ganska lugn. Mitt mål med tävlingen är att ha kul (mellan jag går och spy för att jag är så nervös) och att inte få någon vägran. Hittills har jag inte känt ens en tvekan på hinder med Freddie men man vet ju aldrig med tävlingshinder osv. Känns som ett lagom mål för första tävlingen.
 
Över natten var jag nere på landet och torvade stallet, satte upp sadelhållare, uppbindningar osv. Blev jättefint! Får fota sen när F väl är på plats.
Men, imorn kan ni kolla resultat på equipe.com , jag tror att jag lär starta runt kl 10.
Fick hjälp av pappa i stallet, han hjälpte till att packa släpet osv medan jag red, duschade, klippte kronrand osv och flätade man och svans på F! Tog på ett tunt täcke på över natten för att undvika bajs/kiss marinerad häst så imorn bitti behöver jag bara rulla upp knopparna, borsta lite och sen packa in hästis med bubbelplast så kan vi lasta sen!
Hoppas kräket går in fastän jag kommer vara asnervös.
 
Nu ska jag sussa, håll en tumme för oss imorn!
 
 
My love
 
 
 

Eskadron

Nu i vår släppte Eskadron sin nya kollektion Next Generation, och jag har sen dess suktat lite efter regntäcket som är super att ha på tävling. Jag och syster åkte innan stallet upp till Stockholm Ridsport och skulle egentligen handlat ett Equiline täcke, men det var slut i Freddies storlek. Insåg att det dessutom var lite overkill då det ska regna som satana på lördag, och fick då syn på täcket! Täcket gick på strax under 600 lappen, jävligt värt tycker jag då kingsland har ett regntäcke för 800 pix, och det här är dessutom snyggare!
 
Har fotat Freddie också men han såg så besvärad ut + att den bilden ligger på ifånen.
 
 
 

Underbart ridpass

Oj vad glad jag var i min häst idag! Värmde upp lite på grusvägen och red sen på vår stora gräsbana, Freddie fick ett superhärligt sug ute men ville gärna kuta lite snabbare än vad jag ville, hehe.
Red även idag en del temoväxling rak fram och på stor volt, när han väl är framme för skänkel och varm i kroppen har man typ inget i handen, härligaste känslan!
 
Efter att jag ridit i ca 45 min så fick min syster hoppa upp och rida lite. Hon ska rida honom en del på landet när jag är hemma i Stockholm och jobbar!
Sjukt nöjd idag, imorn blir det banhoppning på samma bana!
 
 
 
 

Blablabla

Shulululu! Idag öste regnet ner på väg till stallet, när jag kom dit lös solen. Tre sekunder senare öppnar sig himlen totalt och det öste ner i fem minuter. Sen sol. Mysko väder alltså! Debelevenhet alltså perfekt för att ridbanan skulle bli omöjlig att rida på på vissa delar. Värmde upp mig pigga hurtbulle ute mdd mycket tempoväxlingar och halvthalter. Går sådär med halvhalterna i galoppen ute för min bruning vill gärna brassa på lite hehe. Sen red jag rätt intensivt på banan i 20 min, lite basic jobb där med med fattningar och jobba med sin höger bak.
 
Imorn drar jag till le stable med systeryster för att hoppa bana. Kan vara bra att testa på innan tävlingen tänkte jag. Hehe. Innan åker vi och shoppar lite så att vi iallafall är sjukt snygga på lördag!
 
Le åsna
 

Det går segt...

Ah vad dålig jag är på det här! men det är lite tråkigt att blogga när sidan inte är fixad, måste fixa snygga pics till en header asså!
Hur som helst, Freddie går bra nu, är rätt pigg, jag mixtrar lite med hans foder nu då jag fått gratis prover på Pavo hästfoder!Mumin häst äter allt i sin väg (igår försökte han äta en hovkrats - mupp) så han slänger i sig vad som!
 Hoppade härdagbarn, försöker fortfarande få kn någon slags avståndskänsla, men Freddie sabbat det lite när han leker flygplan och hoppar 10 meter åt all håll som finns. Jaha, han är sjukt hoppglad och otittig i alla fall så vi ska hoppa lite två dagar innan tävlingen pålördag. Efter tävlingen åker vi till stallet, Freddie får gå ut och chilla med sina dudes i hagen medan pappa och jag packar, städar ur boxen osv för sen åker vi ner till landet med F! Lånar mina grannars stall som har två nybyggda boxar och så har jag, pappa och lillebror stängslat två hagar. Pappa ska åka och köpa torv imorn och ett antal balar hö då F kommer stå inne på nätterna.
 
Var nere på landet häromdagen som sagt och köpte då ett flugtäcke från Bucas som den bortskämde hästen får ha när vinden står stilla i hagen. Han kände sig as snygg när vi provade det.
På onsdag kliver jag av min jobbvända och tänkte ta en sväng upp till Stockholm ridsport och shoppa lite saker jag "behöver". Hehehehe. Älskar att handla hästgrejer!
 
Bild på flygplanet i sitt nya täcke
 

Frånvaro blablabla

Tjoho!
Har försökt mobilblogga senaste dagarna (hinner typ inte sitta framför en data de dagar jag jobbar) men appen har fuckat ur och vill inte samarbeta.
Med Freddieboy går det bra, vår ridbana är som kvicksand just nu men skall fixas i eftermiddag. Måste ju kunna hoppa ordentligt. I stallet har vi ett pyttepytte ridhus där jag fick välja att rida igår då jag måste skutta lite hinder innan tävlingen nästa vecka. Tog in två sockerbitar och skuttade över efter att jag värmt upp ute i le nature där man kan fräsa på lite. Måste säga att jag var helt sjukt nöjd med min ponny igår, han var så samlad och duktig! Sen blir det lite svårare med avstånden när det måste vara så kort galopp (ridhuset är typ 10x20m) då jag inte kan samla mer när jag känner att vi kommer fel, utan kan bara trycka på och det är jag inget bautafan av heller. Men what ya ganna do?
Idag ska jag ut till stallet nu på förmiddagen. Mina två katter flyttar ner på semester till landet hela sommaren idag med mamma och pappa, så ska hjälpa dem att flytta ner massa saker. Jag hakar även på över natten för vi ska åka och köpa stolp, aggregat, stängsel och hållare och börja bygga hage! Vi ska väll börja fixa med utebox nu också om vi hinner, annars börjar nog pappa med det själv. Ska bli så kul!
Men först ska jag och F ut och rejsa galopp på gräsremsorna!
image description

Den har kommit!

Äntligen! 3 veckor senare har jag äntligen fått kingsland västen jag köpte. Skrev faktiskt ett sms till hon som sålde den att jag tänkte polisanmäla henne om västen ej kom idag eller hon inte svarat. Då blev det fart, då ringde hon med en gång! Att det ska vara så svårt, jag som köpare tycker ju att det är skittrist att behöva dra det så långt innan man får svar. Hur som helst så kom västen idag, den kanske invigs imorn...


Tävlingsklar

Hurra! Från och med idag är Fiero-D'L tävlingsklar på pappret! Vet var ute och gav honom andra sprutan mot hästinfluensa idag, skönt att ha det gjort! Linda i mitt stall ska till Vallentuna den 30/6 med sin unghäst och jag tänkte faktiskt haka på! Åker dit och hoppar en 1m avd B bara för att jag är så nyfiken på hur han är på tävling. Det enda jobbiga är att vår ridbana är helt uppharvad; djup och tung så det går inte att rida där just nu. Hoppas dom plattar ut den snart så att jag kan hoppa en del innan vi ska åka. Ska försöka komma iväg också till en större ridbana för att hoppa bana på ett annat ställe också innan. F har varit sjukt cool hittills, inte tittat på en enda sak. Eller jo, upphöjda cavalettis men antagligen har han aldrig sett det förr för första gången fattade han inte alls varför vi ställt så många små hinder så tätt ihop ;-)

Idag har jag tagit hem hästpasset också och scannat in det som behövdes för licensen. Hoppas allt godkänns den här veckan! Min ryttarlicens är redan godkänd, har ju Fredrik som alltid är en klippa på Runsten! Ja, kommer tävla för Årsta runsten numera! Har jag några klubbkompisar som hänger här på bloggen kanske?

Fan nu vill vi tävla jag och Freddie!

Ledsen F idag efter ridtur med åska och regn:


Pilocytiskt Astrocytom

Jag berättade för ett tag sen att min bror drabbats av en hjärntumör.
Det har såklart drabbat hela familjen, släkten och alla nära vänner vi har.
Det har varit några fruktansvärda veckor, de värsta i mitt 23 åriga liv.
Hela världen har vänt ut och in, upp och ner flera gånger om. Utan att man själv har hängt med.
I fredags var jag, min älskade bror och mamma på Neurocentrum KS Solna för att få analysrapporten på tumören. Något jag bävat för sen operationen. Innan operationen orkade jag inte det, då bara operationen var väldigt svår och farlig, och det enda vi ville då var att han skulle klara den, även fast han hade den bästa neurokirurgen man kan få. Pappa skulle även han ha varit med, men neurologen hade mycket att göra och pappa var tvungen att passa ett plan till Paris.
Jag var fruktansvärt nervös och orolig inför det här mötet, hade sovit dåligt hela veckan och ont i magen.
Mötet började med att läkaren hade frågor om hur bror mådde efter operationen osv. Själv mådde jag nästan illa och ville bara skrika "MEN KOM TILL SAKEN". Men lyckades ändå undvika ett psykbryt för brors och mammas skull.
Min brors diagnos blev "Pilocytiskt Astrocytom grad I", vilket är en godartad tumör och det bästa beskedet man kan få, med tanke på omständigheterna. En del av tumören sitter kvar inne vid Närminnet, där man ej opererar. Bror kommer röntgas ofta nu de närmsta åren, just nu är tumören ej aktiv vilket är positivt, men blir den det kommer han att behöva strålning som behandling. Den "stora tumören" som opererades bort var aktiv, antagligen sen i höstas, därav brors epileptiska anfall och huvudvärk. Som tur var är hela tumören klassad som grad I. Pilocytiskt astrocytom drabbar nästan bara barn och unga, och är oftast godartad.
Att ha fått ett sånt här positivt besked är så sjukt skönt, en sån jäkla lättnad. Jag har iofs svårt att slappna av helt, eftersom att en del av tumören finns kvar, men jag antar att jag vänjer mig vid tanken med tiden.
Hela den här situationen känns så absurd. När vi först fick beskedet om tumören började ett sorgearbete som man inte ens själv förstod. Jag var ganska frustrerad över att inte kunna göra något åt saken och visste inte hur jag skulle försöka ta in allting. Man vill vara stark för familjen men samtidigt är det dom man måste få gråta med.
Som ni kanske förstår har det blivit många glädjetårar blandat med sorg dessa veckor.
Det här är ingen hjärntumör blogg men det känns skönt att få skriva av sig och någon som går/ gått igenom samma sak kanske hittar det här inlägget någon dag.
"Det är okej att känna glädje"

Köpa utrustning via internet

Jag har gjort några affärer över internet, de flesta bra. Ibland skriver ju dock folk inte riktigt sanningen, t.ex. köpte jag ett par Animo ridbyxor på hästnet där annonsören skrev att det var stl 38. Hon had eju lite rätt, men det är den italienska storleken = svensk stl 34. Kunde ju inte ens få på mig byxorna när jag fick hem dem. Sålde dom dock vidare, och var noga med att skriva ut storlek o.s.v. Köpte nyligen ett par "nya kingsland ridbyxor med lapparna kvar" i en modell som ej säljs längre, de var jättefina men noppriga på insidan (gör mig inget egentligen) och där såg man att de visst var använda. Tråkigt när folk inte kan vara helt ärliga när de säljer saker.
För snart tre veckor sedan betalade jag för en kingsland dunväst som fortfarande ej har kommit. Jag har säljarens facebook, hennes telefonnummer och allt men hon svarar varken på mail, sms eller telefonsamtal nu. Det som är lite mystiskt är att några dagar efter att hon sa att hon skulle skicka västen så skrev hon ett mail till mig där hon bad så hemskt mycket om ursäkt, hennes mail hade blivit hackad och min adress försvunnit. Skrev därefter ett mail igen med adress och väntade innerligt på nya västen. Som inte kom. Och lär inte komma. Nu svarar hon ingenstans och jag är skitarg. Luras man verkligen när köparen i princip har alla uppgifter på säljaren? Och dessutom skickar ett mail flera dagar efter att hon fått pengarna? Funderade på om någon tagit hennes uppgifter men tvivlar; hon har nu en annons ute på en pikeurkavaj som hon faktiskt har på bilder när hon tävlar på facebook. Imorgon tänker jag polisanmäla henne, trist. Vill ju bara ha min väst, och har hon skickat den kan hon ju bara skriva det i ett sms?
Har ni blivit lurade någon gång?
Det handlar inte om massvis med pengar, men det är ju jag som jobbat ihop dom, och det är en ren princip sak.
ARG.
Västen detta krig handlar om:

Licens

Satt inatt inne på TDB och skulle registrera mig och lösa licenser. Först stod det att jag inte hade grönt kort, så jag mailade ridsportförbundet i Stockholm och bad dem fixa det. Sagt och gjort, imorse hade jag fått mail att det var registrerat! Efter matchen ikväll tänkte jag köpa häst och ryttarlicens, så allt är klart. Fick fota några sidor i passet, behövs ju chipnr och massa annan shit... Den här veckan ska Freddan också få sin andra spruta i grundvaccinationen!

Tävlingstaggad Freddie!


Shopoholic

Åkte idag till Stockholms Ridsport för lite spontanshoppning hehe. Har länge velat ha Veredus Olympic skydden och nu slog jag äntligen till! Blev även ett marinblått schabrak från Equiline, marinblåa fleece lindor från Equiline, en virkad huva från Equiline, gummisnoddar och ett större novabett. Är riktigt nöjd med köpen och invigde allt idag när jag red ;-)


Nike Air Max

På förmiddagen var min Hovslagare här, Lars a.k.a Fido, och satte på Freddie nya skor. Blev ett par Nike Air Max, så att han och jag matchar.
Nu ska jag åka och shoppa och den rida i eftermiddag en sväng!


Box

Under juli månad blir mitt stall helt kollektivt vilket gör det svårt för mig att stå kvar då. Jag vill ju gärna vara nere på landet (Nyköping) med resten av min familj, men nu är det så att stallet vi lånat tidigare till sommarhästarna inte går att låna. Min käre far kan tänka sig att bygga (jag är tveksam, lär kosta fett med cash) men jag undrar om någon av er därute vet om man kan hyra uteboxar från något företag?
Tänker mig som en meetingbox, fast med tak på. Hjälp!


Inte såhär men ni fattar va?



Update

Häromdagen vad vet ute och kollade freddies tänder. Skönt att få det gjort, vet tyckte han hade jättefina tänder så det gick på tre minuter cirka.

Idag red vi ut och när vi precis har hänt hemåt möter vi två joggade som säger att det låg en hästsko en bit bort=freddies vänstra framsko. Plockade med den hem, och han är inte speciellt öm fram så det var ju skönt. Hovis kommer på måndag ändå för då är det dags för nya Nike air Max till pållen.


CWD

Igår fick jag min cwd förbygel, men när jag öppnade paketet blev jag lite besviken... Hade fått fel modell och färg! Shit happens men det var lite tråkigt när man sett fram emot att få den. Ringde butiken idag och får självklart byta till rätt, kommer ta en storlek större också till min bauta giraff.

Igår var F utan täcke i hagen och passade på att gå på spa där helinpackning med lera ingick. Stod och borstade i en evighet innan jag började skymta hans riktiga färg... Idag hade han täcke på men hade gjort ett gott försök ändå! Trodde jag köpt en fin tävlingshäst som inte gillar att bli smutsig, men hade lite fel där...
Idag blev det en tur över berget och lite galoppjobb på det. Svettiga skrittade vi sen hemåt och då möter vi en älgko som springer rakt mot oss. Både jag och F sket i brallan kan man säga. Som tur är vek den av, och jag fick veta att min häst kan gå i en ruskigt gungig passage hehe.

Imorn kommer tandläkaren ut och ska kolla Freddie om han har några elaka hakar någonstans som klämmer. Skönt.


And it hurts with every heartbeat...

Beställde en cwd förbygel häromdagen, hoppas att jag får den imorn. Och min kingsland väst.
Skrutten fick gå ett slö pass igår. Mon svärmor kom förbi stallet så värmde upp lite ute och joggade bara några varv på banan för att visa upp F. Hon tyckte om honom, kul!
Idag kom svarta moln när jag kom till stallet så bestämde mig för att leka ponnyakuten, tog med Freddie i ridhuset där han fick springa lös, löshoppa en bom själv och springa/ följa mig. Höll på i en halvtimme så båda var varma i kroppen hehe. Sen fick han beta lite och sen in och gosa. Tycker att han är helt underbar, han skulle gärna sitta i knäet om han fick...


Annars så går dagarna. Bror mår efter omständigheterna bra, likaså vi andra. Jag sover dåligt och har en klump i magen, vi får antagligen reda på provresultatet av tumören denna vecka. Känns jobbigt, jag är nervös/ orolig för vad läkarna kommer att säga. Hela den här situationen känns så sjuk och overklig, sånt här händer liksom inte oss. Jobbigt också när folk typ tror att det här är över för att bror är opererad. Jag blir förbannad då. Det här är ingen spott i havet för min familj, det borde man väll åtminstone fatta?
Jag är i allafall glad att jag har min familj , mina älskade kattbebbar och min stora bruna åsna.


Jobbigt

Livet känns fortfarande väldigt tungt. Råkade publicera ett inlägg om vad jag och min familj går igenom, skrev det mest för att skriva av mig och spara det, så några av er hann nog läsa.
För er som inte gjorde det så är det så att vi nyligen fick besked om att min bror, 24 år, har en hjärntumör. Allt gick väldigt snabbt, dagen efter beskedet lades han in på neurocentrum på KS i Solna och dagen efter opererades han hela dagen. Nu är han äntligen hemma igen efter en stor, lång och farlig operation, stygnen är borttagna och han mår efter omständigheterna bra.
Nästan hela tumören är borta och snart får vi besked vad för typ av tumör det är.
Tycker att livet känns äckligt jävla orättvist.

Freddie går på bra, mycket fokus på att få upp flåset och min avståndsbedömning... Snart ska han få sin andra vacc och sen ska vi kanske komma ut på en lokaltävling...
Dagen övning blev travbommar och galoppbommar. När jag plockade bort bommarna släppte jag honom lös i ridhuset och då följde han mig som en hund. Älskar verkligen min otroligt snälla och sociala häst!


Kingsland

Nya ridbyxor...