...

"... det är okej att känna"



Livet

Här är det tyst och tomt. Jag vill inte riktigt dela med mig om vad jag och min älskade familj går igenom just nu, men samtidigt vill man så gärna skriva av sig och typ få svar på varför det här hände oss. Men svar lär vi aldrig få och det här är något som jag fortfarande är väldigt chockad över, det är svårt att ta in att det har hänt.

Annars jobbar jag på, även om jag tycker att det är väldigt jobbig just nu. Freddie rids, klättrade i skogen idag, kan ha varit första gången som älgen gick över en sten. Kändes så. Men han klampade på med öronen framåt och det gillas. Min fina häst. Just nu läggs fokus på att få upp herrns flås och ca 3 dagar i veckan blir det markarbete med bommar/hinder så att vi blir riktigt samspelta och jag hittar en bra hoppgalopp, samt ser avstånden bättre. Sen ska F få en till vaccinspruta om typ 2-3 veckor och sen kanske vi kan starta en tävling/p&j på en låg skojig höjd.

Ska försöka få med syster ut till stallet någon dag och fota lite!


Orättvist

Jag har haft den värsta dagen i mitt liv idag. Aldrig har jag varit så orolig och nervös. Sov i tre timmar inatt och grät det första jag gjorde när jag vaknade.

Det är inte förrän de händer en själv som man inser att livet är så jävla orättvist.
Har aldrig haft en större sten och ångest som lättat från mitt bröst som idag vid halv 4, då vi fick ett positivt besked.
När jag orkar kanske jag kan dela vad jag går igenom med er som läser här.
Det finns inget som kan förbereda en på ett sånt här besked. Och man kan aldrig aldrig aldrig förstå hur det känns förrän man är här.

Ville bara skriva av mig lite.
Vill bara vända mig själv ut och in och ta din smärta.


Segt

Igår red jag ut en längre runda med en kompis. Red i t-shirt ganska sent, så skönt väder!
Idag har jag skrittat ut barbacka och Freddie har fått både stelkramps spruta och hästinfluensa vaccin. En dos till om en månad så är han iaf på pappret redo för att tävlas!

Ligger lite lågt här denna vecka p.g.a tråkigheter inom familjen... Ska spendera tiden med dom <3


Dagens

Helt underbart väder idag! Hästarna var nästan lite svettiga när dom kom in från hagen, trots att dom går nakna nu. Idag har Freddie fått nybäddat så jag hoppas han sover gott inatt. Tror att han kommer göra det ändå om inte annat, för idag var han verkligen trött i slutet av ridpasset. Red ut med Johanna i stallet på hennes fyraåriga frieser, sen red vi nere på ängen efter att vi värmt upp. Solen låg på och det var fan perfekt ridväder! Både jag och F blev riktigt varma, herr häst fick sig en välbehövlig dusch när vi var klara. Sen stod vi ute i kvällssolen i en halvtimme och betade, myspys!


Bett...?

Det här med bett är ju ett av ridsportsvärldens stora mysterium. Alla dessa eviga diskussioner om vad som är snällt och vad som är hemskt.

Min plan är ju självklart att rida ut mycket och att rida mycket markarbete med Freddie. Jag vill ha honom lätt (så lätt det går iaf...) i handen och att han tar halvhalter bra. När jag hoppade häromdagen var han rätt stark, han suger ju verkligen tag i och söker hinder, så ibland tyckte jag att jag fick ta tag i honom väldigt mycket. Jag skulle gärna se att han rids på gummibett, och det trivs han på men har inte hoppat honom med det än. I framtiden kanske jag kommer att behöva ett bett med lite hävstång där jag får med kraft i mina tygeltag. Men det återstår att se, vet ju inte hur han är på tävling än.


Sen gillar jag att testa olika bett, tror det är bra för både häst och ryttare med lite variation.
Nästa bett jag vill köpa är ett tredelat bett med fasta ringar, t.ex ett d-ringsbett eller ett muffbett. Ska bli kul att se om jag kan känna skillnad mot rörliga ringar, har bara ridit honom på det hitills.


Heting

Idag har jag först en jääättetrött pålle och sen en superhet häst. Kom till stallet (som vanligt) mitt i Freddies siesta, får lika dåligt samvete varje gång att han inte får vila klart. Jag har dock inte tid att vänta, iaf inte nu de dagar jag jobbar. Lockade min lilla godisgris med en morot och sen var han vaken igen hehe.
Idag var vi typ själva i stallet, red ut en timma till ett annat stall som heter Ladvik, och vände sen. Lät F galoppera på lite idag, dock med en miljon halvhalter då detta med att springa snabbt ut på remsor mellan åkrar verkar vars nytt för mr Holland. Han vill gärna smygöka och bränna på lite, vilket ju kan vara jättekul men om jag bestämmer. Sen när vi båda var varma fortsatte vi öva känsligheten för skänkeln med fattningar, och här blir min häst väldigt het på gröten. Han fattar snabbt vad jag vill ha ut av honom, det ända tråkiga är att sakta av till skritt igen, enligt min häst. Det är kul att göra lite olika övningar när man rider ut, känns som att det behövs för att stimulera bådas oerhört intelligenta hjärnor.

Mycket nöjt travade vi sen av hemåt och skrittade av länge.
Det är så kul att trava av Freddan för han frustar alltid så nöjt och känns så himla lösgjord och balanserad, men just frustningarna tycker jag om!

Lagom ful bild idag på min prins


Lääjdig

Idag tog mina bästa föräldrar hand om Freddanpeddan så att jag fick sova ut lite. De fixade även till mitt skåp i stallet som varit lite skevt och satte in en till hylla, nice!
Sen hade de gått på promenad alla tre också och skämt bort min fina gurka med massa äpplen! Imorn ska jag rida ut med skrutten tror jag, fortsätta träna fattningar och bara ut och mysa... Tror att jag ska introducera klätterberget för honom snart också!


Hoppning

På schemat idag stod lite hoppning!
Hoppade med en tjej i stallet, värmde upp på ett litet kryss och sen hoppade vi räcke med plank och oxer på diagonalerna. Skuttade runt lite då jag inte riktigt har avståndsbedömningen som förut, men det kommer med övning! Freddie blev väldigt stark, han söker verkligen hinder och tycker att det är såå kul att hoppa, älskar min positiva häst!

Imorgon är jag hästledig, mina föräldrar ska ha lite quality time med Freddan :-)


Dagenz Freddieboy

Idag blev det uteritt igen med en kompis. Lite slöridning, skrittar typ fram i en evighet men det är nice ändå! Idag var herr Brun väldigt pigg, låg på rätt bra i dom snabbare gångarterna. Han tycker att hästen jag ridit med är läskig när han viftar med svansen, F tror antagligen att den andra hästen är en återupplivad dinosaurie som ska äta upp honom. Gulligt! Red på Nova bettet idag igen, tror han trivs på det... Han är så mjuk i munnen så jag tycker han gått bra på båda betten jag ridit med hittills. Det andra är ett tredelat sötmalmsbett.

Varför jag inte skriver så mycket på dagarna är för att jag jobbar natt, så på dagarna sover jag och är i stallet/ försöker få tid hemma med min kille och katterna. Det som är nice är att jag jobbar max 14 pass i månaden... Woop woop!


Mina barn

Jag har totalt glömt bort att berätta att jag har två barn hemma. (Ni ba "WHATTAFAAKK?!") Ella och Eddie heter dom, en av varje kön.
Eddie föddes 24 mars 2008 och Ella den 4 juni 2008.
(det är nu era hjärnor totalt fakkar upp det!)
Eddie är en mörk, tjock svankryggig sak som gärna skriker på väggar. Nyss satt han på byrån i hallen och skrek mot taket. Finns inget där. Det är mörkt. Hanne jättesnäll, lite efterbliven och älskar att typ vara i vägen, som t.ex att ligga mitt på magen när man tittar på tv.
Ella är också en svart liten sak, dock med en sjuk hårväxt. E & E är ej biologiska syskon, båda är adopterade av mig.
Ella tror hon är en hund, bär hemskt gärna saker i munnen och skäller. Hon är en riktig attentionwhore och är fruktansvärt svartsjuk av sig. Älskar att typ apportera, protestbajsa precis utanför kattlådan och äta mängder AC mat. Eftersom att hon är hyperaktiv och vaken typ 20 timmar om dygnet väger hon endast 2,3 kg.
Hon gillar även att klättra i garderoben för att sedan kasta sig ut mot sängen när hon leker flygekorre och skrika krigsrop.

Eddie först, sen lillbitchen.


Design

Jag har typ världens fulaste/ tråkigaste blogg.
Jobbigt också att jag inte har några fina bilder på mig och fjärten,
då blire svårt att få till en snögg sida.
Hur gör man?
Är det fett omöjligt om man inte kan någonting om html koder?
När man hade playahead var man fan kung på koder och grejer, men den tiden är ju (tyvärr hehehe) förbi.
Ska försöka få med mig systra mi ut i stallet så får hon ta med sig sin systemkamera och leka fotograf.
För att bloggen ser ut såhär gör ju att man får en uppstötning. En liten en.
Kan btw vara typ ett av svenskans vidrigaste ord. Och körtel. *ryser*
HAHAHAH true dat!

Fiero-D'L

Hittade en bild på min lilla häst när han är några år yngre.
Hihihihi så söt liten fuling!
Känner knappt igen honom, hans kropp är så vuxen nu jämfört med sparveln på bilden.

Gullegris!


Nytt

Efter den tråkiga väntan vid Bilprovningen så tog jag vägen förbi Lyckås Ridsport på g hem. Lyckades hitta transportskydden jag vill ha, ett par svarta, tunna Roeckl handskar och ett brunt ländtäcke i ylle. Med ornament mumsmums.

Jag skulle kunna shoppa ihjäl mig. Men det lär ta ett braaa tag höhö ;-)


Dagens ridpass

Idag sken solen, var helt perfekt varmt för att rida, me and freddan loves very much!
Vi red ut och värmde upp och sen jobbade jag på vår än så länge mjuka grusväg med fattningar. Sist hade jag sporrar för att få tydligare hjälper, men det rider jag inte med till vardags så idag testade jag utan. Och hästapållen gjorde exakt som han skulle ändå! Han blir lite väl taggad till slut, även om jag sitter lugnt och fattar så studsar han nästan till slut haha. Är lika kul varje gång att rida, vill helst typ aldrig sitta av... Min fina åsna!

När vi travade av frustade han så nöjt så, till slut satt jag och breflinade för mig själv av självbelåtelse hehe!

Testade även att rida på nya Nova bettet idag, gick riktigt bra!


Dagens planer

Sitter just nu på en bilprovning och väntar på att besiktiga min bil... Hatar att vänta, finns det något tråkigare? En bil kvar sen är det min tur... Woop woop!

Idag ska jag rida ut med F, vi ska träna lite på känsligheten för mina hjälper, speciellt galoppfattningarna. Ska bli gött, hästapöjken får lite att tänka på!


Hehehehehheheheh

HEHEHEHEHEHEHEHEHEHEHEHEHEHEHE

Trailer kamera

Eftersom att jag inte visste hur mycket släp Freddan har åkt i Belgien/ Holland så ville jag köpa en kamera att ha inne i släpet. Även om jag har ett rejält och stabilt släp så kan man ju känna rätt bra när fyrbeningarna rör på sig där bak, då känns det skönt att faktiskt kunna se vad som händer utan att behöva stanna.
Nu stog älgen lugnt och bra där bak (tycker det är skitkul och sött att se när han parerar svängarna i kameran hehe. OBS! Jag kör skit mesigt med släp så inga räsersvängar!) men det var guld värt att se honom.

Det är alltså en backkamera jag köpte på Biltema för 999:-! Lätt att installera (eller... Det var min bror som gjorde det, jag är sjukt otekniskt) och den gav en bra bild! Rekommenderas som fään!


Dagens ridpass

Idag hade min käre åsna haft galopprejs i hagen när det blåste ute, så han hade gjort av med lite energi när han kom in.
Han stog och sov i stallgången när jag mockade, söt älg!
Red ut med en kompis idag, blev mest skritt då herr åsna ej har världens bästa kondis just nu men en del trav och en lite längre galopp blev det. Bara älskar min ponny mer och mer för varje dag som går! Vi trivs riktigt bra i le new saddle, stigbyglarnanär riktigt stadiga och bra, har mest ridit i ledade innan (typ spengers).
Jag är en sån person som alltid vill ha välsmorda grejer så sadel och allt fick sig en omgång när vi ridit. Jag <3 nysmort läder.
Freddie har krävt det också.
Sen tvättade vi fötterna och så fick han stå och sola lite innan han fick gå inne boxen och fortsätta äta.

Herr Åsna hade förresten inga parasitägg vid träckprovet, skönt! :-)

Bilder på le fabulous horze and his new saddle!


Hoppning!

Idag for jag iväg och köpte ett par svarta Soft Up stigbyglar, nu är utrustningen snart "komplett" (kan den ens bli det...?), idag stig nämligen ridning på schemat! Hoppade lite tillsammans med en tjej i stallet, en serie med studs, ett galoppsprång till en oxer, ett galoppsprång fram till nästa studs. Gick riktigt bra, han ruskade lite på sig efter de första gångerna, han tyckte det va riktigt kul! Blev lite väl taggad ett tag men han är, återigen typ den mest positiva hästen jag träffat! Inte en tvekan någonstans, allt är kul och han jobbar gärna...

Sadeln är jätteskön att rida i, har smörjt in allt först med tvål och sen med fett så att allt ska bli riktigt fint. Är så nöjd, freddieboy också! :-)
Efter passet fick han bada lite, stå och torka medan jag gjorde annat. Nöjd häst!


Shopping till kräkhästen

Heheh dagen började med montering av släpkamera. Ville ha koll på bruningen där bak så köpte en backkamera på Biltema och monterade, funkade fett bra!
Sen började det med att mitt kräk till häst inte ville gå in i släpet. Eller han gick in men backade ut innan vi hann stänga dörren. Efter en halvtimmes hot om att sälja honom till McDonalds gick han till slut in. Nöjd matte.
Stod såå snällt i släpet, skönt!
Framme på mustang provade vi tre sadlar. Min häst har ju ganska markerad manke och rak ryggrad, men hans ryggmukkler är konvexa uppåt, och blir ännu mer när han går i form. Så vi kom gem med en ny Jeremy Rudge Force, smal bom, 17,5" och mörkbrun! Shoppade även en lädergjord med halvplatta och en hopplatta båda från Jeremy Rudge mörkbruna, superfina! Och ett par otöjbara läder, minns ej märket...
När vi skulle hem lastade korven sig på typ 3 min. Apa. Sen var han lycklig när han kom hem igen mitt lilla hjärta!

Här är en bild på min bror (dagens hästskötare) och kräket:


Har shoppat lite igen...

Åkte till Stockholm Ridsport idag för att shoppa lite och byta storlek på boots jag redan hade köpt. Blev även ett par Eskadron med fårskinn, de fick invigas dag vid lastträningen. Köpte även ett dy'on schabrak (marinblått), ett novabett och äntligen ett innetäcke; amigo insulator 150g. Lastningen gick bra idag, han gick rätt in men han backade ut två ggr då det krånglade lite med att stänga dörren... Men han är så duktig ändå! Hann inte rida idag då min bror fyller 18 år (woop woop!) så fick gasa dit på middag. Imorn ska vi prova sadel!!! :-)


Dagens (underbara) ridpass

Alltså... Jag blir lite trött när folk skryter om sina hästar men idag kände jag verkligen att jag har köpt en sån fin häst! (Heheh)
Jag har haft lite svårt för att få till en galoppfattning med bara små hjälper, jag vill helst att han ska ta rätt galopp av att jag bara trampar ner innerskänkeln lite. Idag red vi ut och på en lång raksträcka tränade jag sen fattningar. Speciellt höger har han svårare för, men han gör jättefina fattningar. Ska traggla det här med hjälper nu varje pass mer eller mindre så att han blir så känslig som jag vill ha honom, men åh vad han är positiv hela tiden! Alltid öronen framåt, så söt! Han är så trygg också, har ridit ut med en häst igår, då gick Freddie först, idag red vi själv men han pinnar på som ingenting.
Vi blev lite blöta så sen hade vi gullstund i stallet medan vi torkade :-)


Fyra nyanser av brunt

En brun häst, en brun sadel, brunt schabrak och bruna ridbyxor... Snöggt!


Dagens ridpass

Idag blev det ridning! Inga ömma hovar här inte så jag skrittade ut en sväng och joggade honom sen ute på gräsbanan ett tag. Mycket frustningar så herr brun tyckte det nog var skönt att röra på sig lite!

Innan jag red så körde jag ner transporten och mamma hjälpte mig att lasta. Tog max 10 min sen var han inne, ingen bråk eller så man får vänta ut honom lite bara såhär i början. Körde lite och sen fick han stå kvar i 5 min. Han är så duktig på att backa försiktigt och bara när jag säger till, han går på tå med bakhovarna för det är lite små läskigt att backa på rampen tycker han haha.


Nya pjuck

Igår fick äntligen bruningen fyra nya skor! Han se varit för trångt skodd bak, och hade för små skor fram så nu ser det betydligt bättre ut! Hovis sa också att jag har en kanon häst, med trevligt bra psyke! Skönt att fler säger så hehe.

Nya skor!


Worms

Igår avmaskade jag min lilla fransk talande fyrbening med en gul pasta. Jag stod på en pall och var snabb som en gepard = Freddie märkte inte det gula äcklet som sprutades inne hans mun. Mina föräldrar stod bredvid och gjorde även dem en avledande manöver för att dra åt sig uppmärksamheten. Efter att ha svalt det mesta fick han ett gott grönt äpple att mumsa i sig. Har insett att jag köpt en storhäst med en aptit som en utsvulten shetlandsponny. Han älskar allt man kan äta.

Nu är ert dessutom dags för träckprover i vårt stall. Nu tog jag bajs från Freddie innan avmaskningen, känns skönt att få veta att han blir helt "clean" so to speak... Avmaskar ni era hästar innan bete?

Finaste bilden!


Ridbyxor

Tidigare har jag haft alla möjliga märken på ridbyxor, allt från Hööks CRW till Pikeur.
Nu har jag ett par crw, som är för stora och slit-o-släng byxor,
sen har jag två par från John Whitaker, grymma! Dock är de rätt långa i benen, har stl 38 och jag är ändå rätt lång med de är lite för långa för mig...
Men mina favoriter är absolut Animo!
Minns ej vilken modell jag har men de är blåa i softshell material och är knäskodda med Animos supergrip system.
Sjukt sköna byxor att rida i och ha på sig överhuvudtaget, det enda negativa är priset.
Jag har redan siktat in mig på ett par Animo i jeanstyg som är wunderbara, men jag vill gärna ha ett par från Kingsland också...
Det är mycket man vill!


image description

Transportskydd

Nu när vi har lastat har jag haft lindor på herr Häst, då jag inte bestämt än vad jag ska pryda hans små spinkiga ben med i transporten. Lindor gillar jag inte då risken finns att de lossnar och sen får man försöka tvinna ur hästen ur ett nystan sen.
Min lilla belgare är tydligen inte van vid denna "lyx" att få sin kropp inpaketerad inför resa, då han gick som janne långben aspackad p.g.a lindorna hehehe. Frågan är då hur han reagerar på stora transport skydd.
Jag tror han svimmar.
Inte av rädsla utan av utmattning att helt plötsligt försöka sparka ner molnen varje gång han ska röra på sig.
Yeye, hur packar ni in era hästar inför släpfärd?
BoT skydden är ju trevliga och verkar bra, dock är de ju svindyra.
Sen finns det ännu en fördel med höga transportskydd och det är att jag kan åka med senskydd och dyl. på under! Smidigt när/ om man åker själv så småningom!
VS



Eskadron Air Easy

På Stockholm ridsport handlade jag härom veckan vanliga bakstrykkappor från Eskadron (bruna) samt dessa smidiga snyggingar från samma märke! Väldigt smidiga att sätta på, bra ventilation men ändå rejäla skydd. Brunfisen förtjänar bara det bästa!


Det går framåt...

Idag fick vi in åsnan i släpet! Han gick in ganska snabbt, fick sin kraft där inne medan jag stängde allt. Sen körde vi fram bilen fem meter och sen fick han stå i släpet en kvart, gick jättebra!
Sen när vi skulle ut tog vi två steg i taget, gick också jättebra!

Nu ska vi fortsätta lasta i princip varje dag så att vi verkligen kan komma iväg på lördag...


Sadel

Jag är ett stort fan av brunt läder, dock skall det vara av den mörkare färgen, då börjar jag dregla... Ska bli så spännande att se vilken sadel som passar mig och mr Brown, skulle bog gärna ha en prestige (meredith gärna) eller kanske en equipe... Sen skall det införskaffas en snygg hopplatta och ett par helsvarta soft-up stigbyglar till så är vi på banan sen! ;-)
Freddie är ju min första egna häst så jag har ganska många saker jag behöver köpa, och det är så himla kul att köpa allt man vill och att titta på nya grejer! Hästgrejer är så jäkla mycket roligare att shoppa än saker till dig själv... (Fast det är det ju) ;-)


Lastträning

Testade att lasta Freddie idag... Något lättare sagt än gjort. Han verkade inte rädd, däremot blev handling nervös väl inne i släpet. Hade breddat mittenväggen så att han hade mycket utrymme i släpet. Till slut stod han där inne ordentligt och fick äta lite fibergi (som han älskar) och vara nöjd. Sen lastade vi ur långsamt och så ska vi höra om allt imorn. Vet inte hur mycket släp han har åkt innan, och han verkade lite tveksam så jag tror att han egentligen inte ville åka någonstans ;-)
På lördag har vi tid för sadelutprovning på Mustang i Märsta, bäst för hästen att han går på hehe...


Slemmigt men mättande

Min stora kuse har haft en väldans hosta på mornarna, dock har jag endast märkt att han hostat till någon gång när jag varit där. Antaglien är han slemmig efter transporten, så han fick longeras en kvart nu på kvällen för att se om han hostade upp något. Lite host och slem men ingen slempropp :-(
Han var väldigt glad i alla fall!


Nytt träns

Har haft lite beslutsångest över vad jag ska ha för hemmaträns, vill ha något billigt i okej kvalitet. Var med Johanna i stallet och hon råkade ha ett brunt träns som satt fint på Freddie så det tog vi! :-)


Sömntuta

Min bruna gris är som sagt var inte van vid att vara ute i hage mer än 1 timme om dagen, nu är han ute ca 6 h/ dag och när han får gå in är han såå lycklig och äter en stund sen rådäckar han i ca 30 min. Vi hade gosstund idag då!


Nybadad och nysnaggad

Kom med min mamma till stallet idag, innan insläppet. Min käre belgare tycker att det är lite konstigt att han går ute i hagen så länge varje dag, så han kom i full galopp när han såg oss och ville gå in! Så söt! Han fick bada idag och friseras, blev så fin så mitt gull! På måndag kommer hovslagaren så tills dess får han skrota runt i hagen, men eftersom han är så ovan så somnar han väldigt snabbt på eftermiddagen... Gullehäst!


Hovslagare

Min käre häst behöver nya pjuck men det finns typ inga Hovslagare man kan ringa i Sthlm med kort varsel. Måste vänta i en vecka, han har bara 3 par skor kvar. Idag har vi gullat massvis och om vädret är lika underbart imorn så ska han få sig ett ordentligt bad och friseras!