Hage

Idag fick Min bruna studsboll äntligen gå ut med de andra i hagen imorse. Såå nöjd var han (har inget problem med att stå inne själv) och jag fick se en bock-salva-med-pruttljud innan jag åkte gem imorse!


Veldstar

Freddie, eller Fiero-D'L som han heter, köpte jag från Veldstar Stables i Holland. Just Freddie har en del kommenterat ang hans bakbensteknik på högre hinder, att han skulle vara barrerad eller dyl. Jag åkte dock ner till Jasper som sålde honom och bodde hos dem över en helg och provred både Freddie och en zangersheide godkänd hingst. Jag hade ju redan fallit för videon på Freddie, och han var en superhäst där nere. Sjukt positiv till hinder men känslig för hjälper och lagom framåt. Jag bestämde mig för att köpa honom men först efter att han gått igenom besiktning och röntgen. Han var röntgad redan så jag ville att svenska veterinärer skulle godkänna hans plåtar. Allt gick rätt snabbt, Jasper var väldigt trevlig och kunnig att göra affärer med. Hur som helst så ångrar jag inte en sekund att jag köpte min fina prinskorv! Det tog ett dygn för honom att komma till Sverige, och han var i fint hull men trött och lite hungrig.
Rekommenderar verkligen fler att köpa hästar från Veldstar!

Försäljningsvideon hittar ni på youtube; sök på thunder vd zuuthoeve.


Korv

Gullepluttesnutthäst!


Första ridpasset i Sverige


Joggade Freddie på ridbanan idag, han frustade en del i början och slutet, tror det var skönt att få jobba lite med kroppen! Så kul att rida honom, nu ska vi bara prova ut en bra sadel och på med nya pjuck så är vi igång riktigt ordentligt sen!
Älskade häst!


Ny-häst-stress

Har nyss varit ute hos hästen, han fick gå i skritten i 45 min och sen en liten promenad i solen!
Har hela hjärnan full känner jag; måste ha ut en Hovslagare, hästen måste vaccineras, tänderna ska kollas, jag måste hitta en sadel nästa vecka... Han ska få en uträknad foderstat, han måste avmaskas innan han får släppas i hagen (receptbelagt) och min hjärna kokar över!
Men det är väldigt kul ändå! ;-)


Freddie!

Vill typ inte vara någon annanstans än i stallet just nu. Saknar min lillkille! (+170 i mkh)


På äventyr

Var ute på promenad med Freddie imorse, nyfiken och glad och lite stel i sina muskler!
Jag älskar min häst!


Äntligen framme!

Nu är prinsen framme! Vid halv 9 ikväll kom han till stallet, mamma och pappa mötte upp transporten och min kompis Frida var och tog emot honom! Han var lite vinglig och trött, leddes runt ett tag innan han togs in i stallet. Jättesnäll och lite spänd först men sen slappnade han av och kissade lite också! Jag själv jobbet hela natten så jag har följt ankomsten via telefon, och så fort jag slutat jobbet åker jag och säger hej till honom! :-)
Min häst!


Min!

Nu har han gått igenom allt, både vet. Check och röntgen hos två svenska veterinärer så näsa vecka kommer han till Sverige!

Fiero-D'L
2005-06-03
Valack
Tävlad 1.30m


Häst

Satan i gatan vad mycket jag haft att göra den här veckan!
Går utbildning på jobbet samtidigt som man ska försöka gå ihop allt med hästen, veterinärer, röntgenbilder osv! Holy macaroni! Hur som helst gick han igenom besiktningen igår. Nu väntar jag egentligen bara på den svenska veterinärens utlåtande om hans röntgenbilder... Här kommer en bild på hästen!


Holland

Landade precis på Arlanda efter en snabbvisit över helgen i Holland! Åkte och provred två hästar, varav den ena var väldigt intressant! Bokade biljetter osv i fredags kväll och åkte tidigt lördag morgon.

Hästen jag gillar är en 7 årig valack som tävlat 1.30m två gånger innan. Otroligt social i hanteringen och positiv till arbete.
Mer info kommer imorgon... Stay tuned!


Nytt schabrak

Köpte även ett nytt schabrak häromdagen!
Ett marinblått Protector från Sharpman, bra pris och har hört att de ska vara riktigt bra i passformen...
Shit vad jag vill ha häst nu!
Som detta då men det blåa...

Shopping

På väg ner till Klippan igår så stannade vi till i Mjölby för ett besök på Sharpman. Superfin butik med stort bra sortiment, och trevlig personal. Fick i alla fall med mig två par ridbyxor, Whitaker röda knäskodda och Whitaker bruna helskodda, så sköna! Priset är inte helt fel det heller. Strumpor var jag tvungen att ha också så det blev några från kingsland och equiline! Bra köp tycker jag... ;-)


Har varit på roadtrip...

... till Klippan (bor i Stockholm) och köpt ett Boj släp! Det blev en Boj Bravo -07 220EH! En vit med grafitgrå stripes så matchar bilen perfekt! Äntligen fått mitt drömsläp!


Diva

Me, myself and I. Tyckte det kändes viktigt att klargöra.
ME

Första inlägget...

... och hur ska jag börja?
Den här sidan är som sagt långt ifrån färdig, design ska upp men ska först ragga på mitt data-genius till broder så att han kan kirra det.
HUR som...
Jag är på jakt efter min första hopphäst. Har ridit sedan jag var 7, på ridskola, jobbat som lärling, varit medryttare samt foderhästar. Nu efter några års brejk i brist på pony att rida så hjälper jag till och rider en f.d. dressyrhäst några dagar i veckan.
Nu är äntligen tiden rätt för mig att skaffa egen häst och jag är så peppad!
Det jag söker är en lovande unghäst med hög mkh som är trevlig och positiv i huvudet.
Så... thats 'nuf for me today!
Välkomna tillbaka när sidan ser mer spejsad ut!