OS Silveeer!

Ingen hästmänniska (samt dess anhöriga) kan idag ha missat att Sara Algotsson Ostholt idag tog OS silver med sitt fina sto Wega! Grymt bra jobbat även om den sista (jävla) bommen rullade av sista hindret i dagens banhoppning. Skrek nog lika mycket hemma som Maria Gretzer gjorde när vi först trodde hon klarat det. All lycka och grattis! Jag är hemma i Stockholm igen och jobbar, Freddie är kvar på landet med mamma och pappa och lever livet. Har fortsatt att rida med pelham bettet och har insett att Freddie aldrig varit så fin, han trivs verkligen på det. Därför har jag börjat sukta efter ett Nathe Flippanbett, som inte är lika mycket häv i, som jag tror att F skulle gå bra på också. Bett är ruskigt kul tycker jag och jag byter ganska ofta, dels för att inte "vänja" honom och för att det är snällt mot munnen. När jag blir ledig på fredag ska jag också byta igen, till ett vanligt tredelat med sötmalmsbett tänkte jag. Nu under sommaren har fokus i ridningen varit på tempoväxlingar; att han ska hålla samma form i samlingen och inte protestera, lära honom sidförande skänkel ordentligt och att han ska sänka formen för att bygga upp sin överlinje, utan att gå på bogarna. Känslan på ryggen är helt annorlunda tycker jag, han är mjukare i munnen och svarar väldigt alert på mina hjälper - man vill typ inte sluta rida hehehe. Saknar honom redan, min fina åsnepojk! Nu när det är OS får man mycket inspiration av bra ridning, om fyra år kanske vi är med?! (Heehehehe)


Pavo

Nu så! I torsdags åkte jag, mamma och pappa in till en återförsäljare av Pavo foder. Började med att köpa en säck SlobberMash, som F sen ska få istället för betfor. Köpte även en säck SportsFit müsli, som jag så småningom ska byta ut fibergin till. Nu har jag ca 25 kg fiberoptik kvar som räcker en månad framåt ungefär, och i slutet ska jag börja blanda nya och gamla maten så att övergången blir bra. Jag tycker att fodret verkar riktigt bra och av fin kvalitet, men sen kostar det ju också. SlobberMashen kostar ca 220 kr/säck och müslin ligger i samma prisklass. Ganska mycket pengar men jag tycker det är värt att testa ett tag i alla fall! Köpte även ett pelham med rak, något böjd gummistång. Red på det i torsdags, Freddie gick bra men kändes lite matt i kroppen, antagligen för att det var så varmt ute. Red på det igår igen, inte riktigt lika varmt igår men jäklar vad bra han gick! Han verkade trivas på bettet, jag kan sitta med riktigt mjuka händer och krama lite så vet han precis vad han ska göra! I galoppen fick han en jättefin samling, och där han annars är stark i början kom aldrig igår. Super nöjd verkligen! Blir ett bra bett att komplettera med, jag rider väll ärligt talat helst på vanligt tredelat bett men skulle också vilja ha ett Flippanbett, tror F skulle gå super på det, nu när jag testat lite hävstångsbett. Jag har också äntligen köpt en fårskinnspad och dessutom en till sak som jag suktat efter länge, hoppas grejerna kommer på måndag från Skara Hästsport!


Onödiga pengar... ?

Jag och mamma pratade lite om foder igår... Freddie äter just nu ca 1 kg Fibergi Elit om dagen och till kvällsmat får han 250 gr (torrt mått) betfor, mineraler samt ett tillskott som heter Horse Power. HP har jag fått av en vän och det äter han nu över sommaren (det är ett pulver) för extra skydd mot fästningar, samt lite vitaminer. Mamma och jag pratade om att han inte ska behöva få i sig massa onödig "skit" som bara påverkar hans kropp negativt, vilket han delvis får nu, beroende på hur man ser på saken. Fibergi valde jag som foder för att stallägarna förser mig med det, så det blir ett smidigt och enkelt basfoder. Däremot så är det melass i, rätt mycket strå och inte så mycket mineraler, därför behöver jag kompensera med det. Självklart är ju grovfodrets kvalitet det viktigaste, men vi har haft hösilage som inte är det bästa, och därifrån kommer ju den bästa energin. Freddie går på en uträknad foderstat (något jag inte har en aning om hur man gör hehe) bara för att jag inte vill ge honom varken för lite eller för mycket av något. Betfor skulle jag också vilja slippa ge då det inte fyller någon bra funktion som jag ser det - det ger honom bara sockerdippar. Nu märks inte detta på hand humör, eftersom att han är snällast och gulligast i världen, men jag funderar på vad jag ska ge honom för att han ska kunna prestera så bra som möjligt. Nu tävlar vi inte högt men vi ska nå högt, hoppas jag. Jag har fått grattisprover från märket Pavo, bl.a deras Slobber Mash som Freddie älskar. Det blöts upp i vatten och fungerar återhämtande för hästen efter prestation samt att det snöret mage och tarmar och alltså är bra och förebyggande mot kolik. Sen funderar jag på om han kan gå bra på deras SportsFit müsli, men allt det här är ju lite en pengafråga också, och var deras återförsäljare finns. Jag ska kolla upp deras hemsida lite mer idag och försöka få lite råd därifrån i den här foderdjungeln!


Pad eller inte pad?

Nästa vecka tänkte jag beställa en Mattes fårskinnspad från Skara Hästsport för att ha när vi hoppar. Har funderat om jag ska ha en från just Mattes eller Medi-Lamb men fårskinnet på Mattes håller mycket bättre kvalitet, och ska de va fluff ska det vara det finaste fluffet! ;-) Sen är jag ju sugen på nya träns, vet flera som jag vill ha men alla kostar skjortan, så man får ta något då och då, hehe. Gillar HG's lackträns i mörkbrunt, och så vill jag gärna ha ett Dy'on. Det jag gillar med Dy'on tränsen är att man kan kombinera med olika nosgrimmor på ett smidigt sätt, de har grym kvalitet och är ruskigt snyggt sydda. Det enda som är lite dumt är att deras färg Nut är lite för ljus för mina grejer, men det borde ju mörkna lite om man smörjer in det ordentligt. Sen ska det inhandlas ett ulltäcke (för tävling) till hösten, jag vill ha fler schabrak och tänkte faktiskt specialbeställa från Equiline. Frågan är bara hur man ska kunna bestämma vilka färger man ska ha, hehe. Vad tycker ni är roligast att köpa i hästväg?


It has arrived!

Idag kom (äntligen) min fina förbygel från CWD! Kom i precis rätt tid till att jag skulle rida, mitt på dagen i värmeböljan. Var tvungen att rida då eftersom att jag skulle hem för att jobba! Nu ska den smörjas in rätt ofta så att den mörknar liiite mer, så snygg!


Nya skor och regn

Jag har haft semester i snart två veckor och inte en enda dag har vi sluppit regn. Även om vi haft fint väder en del så har det varje dag kommer åtminstone liiite regn. När kommer sommaren? På riktigt? Imorse åkte jag och pappa till hovslagaren med Freddie vid 9, Freddie var superduktig när vi lastade både dit och hem. Nöjd matte! Hoppas att det kan vara för att vi känner varandra bättre nu, han kommer alltid och gnäggar när jag ropar i hagen och vi leker lite följa john osv. Älskar min bruna prins, är så glad att jag hittade min drömhäst! Sen har han ju såklart lite hyss för sig ibland (gillar att sno saker och kasta iväg dem hehe) men det gör honom bara charmig! Nu ska vi iväg och slå lite bollar på Skavsta golf i någon timme och sen hem och rida!


Sportbil

Hej! Lite tyst här men har inte massa spännande nyheter (som jag alltid annars levererar!) men har fortfarande semester och slappar nere på landet med la familia. Idag fyller mi padre år (Grattis världens bästa!) så jag har precis köttat i mig ett kilo jordgubbstårta. Ska snart gå och lägga mig eftersom jag har morgonfodring och utsläpp at 7 am. Känner mig rätt international idag, därav språkblandningen hehe. Freddie går så jäkla bra nu, kul att rida varje steg verkligen. Eftersom han har ganska lågt ansatt hals (i Holland/Belgien är han riden i en högre form) har jag jobbat med att få honom att sänka huvudet, in med rumpestumpen mer och höja ryggen ytterligare. Att han är stark och redan har bra bakben i en högre form är ju super i hoppningen men jag vill ha lite mer muskler i överlinjen. I uppvärmningen rider jag mycket sidvärtes i sicksack på grusvägen och sen mycket tempoväxlingar i traven. Först får han iofs alltid trava lite fritt men tänker att han ska länga 8-10 steg och sen korta lika mycket. Han blir alert och framme och bakbenen får ett rejält schvung. Efter det rider jag på vallen, några varv i galopp innan jag samlar honom. Han har lugnat ner sig betydligt i galoppen och tar halvhalterna riktigt bra nu! Så glad i min häst! Sen är han ju världens goaste att pyssla med också, teddybjörnen. Har inte hoppat sen tävlingen så jag tänkte dra fram mina bommar någon dag och skutta lite. Snart får jag min cwd förbygel också iiih!


Trött hest

Gick upp 7 imorse och morgonfodrade. När allt var uppätet drog jag på F alla grejer och red ut i 1 h och 10 min. Pigg häst, däremot hade vi lite olika åsikter om hur pass farliga kor är. Våran grannbonde hade satt upp staket på en vallåker bredvid vägen och kossorna var såklart jäkligt nyfikna på min bruna sportbil. Freddie tyckte det var konstiga hästar, haha, och vände på en femöring två gånger men drog aldrig. Efter fem minuter kom vi förbi efter många klappar! På hemvägen tittade han knappt på dem haha. Hästar är konstiga. De är rädda för allt som rör på sig och allt som är stilla. Bra. Efteråt fick han lite spa treatment och sen ut och vräka i sig gräs i hagen. Han går sen alltid in vid 14.30-16.00 cirkus för att få gott käk och ta en siesta. När jag kom ner och skulle ta ut igen så låg han ner. Älskade tröttmössan! Han vet om själv också att han är så söt när han ligger ner (Hehe jag älskar när hästar ligger ner, man vill hämta ett täcke och lägga sig bredvid) så han drar på sin tyngsta pose. Tyngaste;


Fan vad jag vill åka till Falsterbo! Titta på fina hästar och shoppa asset av mig! Har ju en del grejer jag "behöver" heheh. Får i alla fall min cwd förbygel hemskickad från Falsterbo snart, iiih vill ha den nu! Lite fler saker jag vill ha/ behöver inom en snar framtid; Mattes fårskinnspad, nya träns (vill ha ett Dy'on som tävlingsträns), fler benskydd, schabrak i mängder (gärna Equiline/ RG Italy/ AS), täcken (bl.a Dy'ons korta ulltäcke i marin) och så vill jag ha nya stövlar, ny ridhjälm, fler animo ridbyxor osv. Mycket man vill ha, man borde fan vara gjord av pengar! Idag red jag och F ut och blev dyngsura i regnet! Haha min fina häst älskar att rulla sig i lera men hatar att bli riden i regn. Han böjer in huvudet och ser så ansträngd ut med öronen rakt ut. Min söta gullegris!


Le shoe is önn

Igår kom hovis förbi och slog på Freddies tappsko. Freddie verkar gilla hovslagare, han ska alltid vara med och titta på vad de gör och alltid bita i flärpen bak på deras skinnställ. Busgris. Hovis son tävlar i hoppning rätt högt och hovis var väldigt förtjust i F "fan den här hästen kommer kunna hoppa hus!" sa han bara av att titta på honom. Nu har jag inte tänkt att hoppa hus egentligen men det kanske finns OS i det också? Hm hade iaf samma tänk som min hovslagare där hemma, skönt att höra fler erfarnas åsikter. F har tydligen perfekta framhovar, men är som sagt för trång i bak och sned, alltså hans innersida på hovarna är högre än den yttre. Nästa onsdag blir det förhoppningsvis lite bättre! Igår drog jag ut på en uteritt i 45 min. Sa att det skulle ta en timme, brukade det göra när jag hade ponny förut men nu gick det lite snabbare hähä. Glad och pigg brunåsna hade jag och vi var så svettiga när vi kom tillbaka att det fick bli en dusch. F gick ut i hagen och jag åt födelsedags middag för min lillasyster som fyllde 21 igår! Nice! Idag är det lagom varmt med lite moln, ska ner och mocka nu! Pöss!


Äntligen!

Äntligen funkar blogg.se appen, har inte kunnat logga in och att blogga via safari på mobilen är totalt värdelöst... Jag har iaf semester nu i två veckor som mest ska spenderas nere på landet! Idag har det öst ner regn och åskat så in i perkele, F gick utan täcke i hagen och kunde inte bry sig mindre. Skönt. Nu står han inne i någon timme med fleece täcke, kraft och några nävar hö. Han såg sur ut över att jag tog in honom från sitt mumsiga bete. Något han däremot älskar är att bli borstad och kliad i huvet, han var ju blöt nu så torkade honom med en handduk och åååååh vad han stod och grymtade! Så söt han är min lilla brownie <3 När jag kom ner i fredags hade han trampat av sig en framsko (halleluja moment!) så jag red i två dagar korta, men rätt intensiva pass. Sjukt het pålle, men han vill ju gärna brassa på lite också när det inte finns något staket, hehe. På framhoppningen på tävlingen sist så var ridhuset avdelat med dressyrstaket, något som Freddie trodde var hinder. Hade fullt sjå att få stopp på honom/ svänga efter hindren för han tyckte vi skulle hoppa dom också. Lite lagom pinsamt sådär efter VARJE hopp haha. Min lilla hoppgurka! Nu ska jag ta lite fika. Det gör man typ 7 ggr om dagen här på landet. Jag gillar fika. Hehe.


Landet

Efter tävlingen i lördags mellanlandade vi i stallet, F fick gå ut i hagen och slappa i två timmar medan pappa och jag mockade ut hagen, städade ur boxen och packade in foder, utrustning osv i släpet. Tycker inte att jag har så mycket grejer men plats tog det i alla fall, hehe. Sen packade vi in grabben i bubbelplast, och lastade på igen och åkte till landet! En del nya intryck förkillen den dagen (han var iofs aschill på tävlingen, han är ju mer rutinerad än jag, hehe) men han har varit lugn och mysig hela tiden! Nu har han varit på landet i några dagar och har det superbra! De får går in mitt på dagen i ca 2,5 h när det är som varmast, och Freddie är inte van att vara ute så mycket (6h i stallet här hemma) så han tar gärna en siesta på eftermiddagen. Sen ut i hagen igen fram till ca 20.00 då det är kvällsmat och nattning! Har velat hålla lite samma rutiner som hemma för hans skull.
 
Nu är jag hemma i Stockholm i fyra nätter och jobbar, sen har jag två veckors semester!
Man vänjer sig sjukt snabbt vid att ha honom nära hela tiden, saknar honom massor. Och mina små grisar till katter också såklart! När jag är borta så går Freddie på pw med mamma och pappa på kvällarna i 4 km, har så underbara föräldrar som tycker om honom så mycket och gärna hjälper till! (De är överlyckliga över ett litet barnbarn på 173 cm haha). De är guld värda och F älskar dom lika mycket tillbaka.
 
Nu ska jag duscha och handla sen bege mig till jobbet. Woop woop!
 
 
 
My big, brown hero.

Filmen

Efter mycket muckande meminin mobil har jag äntligen fått upp filmen från tävlingen på youtube!
Tycker F är så söt när han skuttar över sina små hinder, min fining!
 
http://m.youtube.com/watch?v=UeFUrE7u_Gs