Broken

Hello.
Förra helgen var vi ju iväg till Runsten och tävlade. I 110 hoppade han bra, hade ett ner som hans lata framben får ta på sig.
I 120 hoppade han superbra, trekombination och många distanser blev väldigt bra. Dumt nog så tog jag bort galoppen till sista hindret, ett räcke, och tryckte av Freddan lite utifrån, vilket gjorde att han inte fick någon höjd i språnget och han snubblade på överbommen och vi gick omkull. Som TUR är så gjorde inte Freddan sig illa, jag landade på huvud och axel och revben, men kände inte av så mycket just nu. Hoppade tre språng på framhoppningen sen och han var lika hoppglad som vanligt, underbara häst.
I måndags åkte jag in till akuten för att jag hade ont i nacken lite och inte kunde röra min högerarm för att jag hade så ont i axeln. Röntgen visade ingenting som tur var, har antagligen subluxerat axeln när jag landade (är över rörlig i axlarna och kan nästan dra dom ur led själv) och då töjt ut och dragit av muskel fästen och annars tjafs. Revbenen har jag antagligen frakturer i, och dom gör ondast nu.

Den här veckan har jag ridit alla dagar förutom måndag, ganska korta mjukgörande pass, dels för att jag haft så ont och för att jag vill låta Freddies kropp hämta sig lite. Han är lika vild och glad som vanligt, så ska försöka trimma ordentligt och konditionsträna resten av dagarna nu fram till Högbo.

Har filmer på rundorna men på pappas mobil så får se om jag orkar lägga upp dom via den.

Jag och F har också den 25/4 firat vår 1 års dag! Älskade häst, vad hade jag gjort utan dig?


Regional hopptävling Rimbo

Igår var vi som sagt i Rimbo och tävlade.
Dagen började bra med att jag glömde Freddans pass hemma så han fick ta en extra tur till Bagarmossen och se hur jag bor.
1,5 timme senare var vi framme i Rimbo. Sjukt långt att åka.

Resultat:

1.10m avd B bed A - 0 fel

Så jävla skönt! Äntligen en nolla!
Han kändes bra inne på banan, klonkade i två hinder med det var bara en lätt touch. Hinder nr 6 var en oxer längs långsidan som jag hade tänkt rida lite framåt på på 8 språng, men solen låg på där och han tyckte det såg jättekonstig ut, han tvekade lite och jag försökte få honom att ha samma tempo men det gick inte, kom på 9 språng och tajt istället men då fick han öppna ögonen i hovarna istället.

1.20m avd B bed A - 12 fel

Hoppade inte fram så mycket till den här klassen då det var 11 språng i banan och vi varit iväg hela dagen.
Inne på banan kändes han lite trött mot slutet, men han rev första, tog en för lång väg och han bytte galopp precis innan. Hade inget bra tryck i honom då. Sen rev han två räcken vi kom lite nära på där jag inte mjuknade i handen. Var så noga med det när jag hoppade fram, och i slutet av banan, det är något jag måste träna på om vi kommer lite tight mot hindren.
Så rivningarna kan jag ta på mig. Han tvekade lite till muren också. Alltså, jag känner att han inte kommer stanna men jag vill ju gärna ha lite fart så att jag sitter kvar i sprången också hehe.

Är ganska nöjd med gårdagen ändå.
Kom hem vid halv 9, 12 timmar efter att vi kommit till stallet. För typ 3 minuter inne på banan. Man är ju lite skadad alltså...
Nu taggar vi Runsten på lördag!



FINALLY

Får grovt dampanfall när blogg.se inte har fungerat för mig på en vecka och när det väl gör det och jag har skrivit ett långt inlägg så försvinner allt. DEEEEERP.
Psykbryt.

Aja. Får ordbajsa lite tills jag blir nöjd igen.
Är fortfarande sur.

På min födelsedag fick jag iaf fina och bra grejer;

Vita Animo Nimo ridbyxor
Två tävlingsschabrak från Equiline
Dy'on tyglar
Pengar till ett Comfort Zone täcke
Matkuponger (haha fett bra)
1900kr
Pengar till Ariat ridskor

Fett bra grejer! (Eeeeeh hästnörd?)

Den senaste veckan har Freddan galopperat ute mycket och trimmats på utebanan. Han har gått sjukt bra tills idag när jag skulle ta några högre språng inför imorn. Freddan fick damp över att hoppa högt och gav mig några resor till månen och tillbaka. Bara han hoppar så imorn är jag nöjd HEHEH.
Sen får han gärna vara lite kontaktbar mellan hindren.

Imorgon är det tävling i Rimbo, startar 110+120. Blir en lång dag då allsvenskan går mellan mina klasser. BRA PLANERING. Tur att jag har med mig mami och papi och dessutom ska bästa Siri, Sara, Sofie och Linda dit så jag har många jag ska hinna kela med <3.

Om det inte går att publicera det här inlägget ska jag avliva blogg.se.



24

Go Klara, it's ya birthday, we're gonna partey like it's ya birthday!

Woop woop 24 år!


GE MIG PLZ

Här är två täcken jag vill ha. Egentligen är det Freddie som har visat dom för mig och typ tvingat mig inse att jag också vill ha dem.

Det översta är från Trust, ett stalltäcke med 400g fyllning och extra stoppning vid manke för att hästarna ska få en större bogfrihet och undvika skav.
Pratade med Stina Warg om dem på Södertälje sist och hon är jättenöjd med dem också.
Finns på Sharpman och kostar ca 1500:-.

Det andra är ett fleece täcke från Comfort Zone som heter Lapel.
Ser bara sjukt mysigt ut, är varmt och jag gillar att man kan a bort maggjorden. Då kan man ha det både i transporten och när mb rider fram på träning/tävling.

Vill ha ett marinblått.
Finns på Sharpman för ca 1300:-.


Om himlen finns är jag förlorad

Hejsan.

Idag värmde jag och Freddan upp utomhus. Asså. Min häst får sån J Ä V L A power ute asså. Helt sjukt vilket steg han får, vilka ökningar han gör och hur fina hans gångarter är.
När vi hade varit asgrymma ute så red vi på utebanan som typ har smält helt. (!!!)
Hade byggt upp en trestuds och höjde sen upp mittenhindret, hade 2,5m emellan så han var tvungen att vara lite rapp i sina framben. Duktig häst idag, red lite markarbete samtidigt och jävlar (en gång till) vad han är välriden just nu. Skänkelvikningen tog han på en gång, jäkligt bra (och små) piruetter i galoppen. Asså det är ju inte riktigt såna piruetter som le mästarna gör men ni kanske fattar. Dom här är bättre. HEHEHE.

Så nu har jag skrutit färdigt. Har världens bästa häst.

Sen fick han massage av Marie. Han behöver fortfarande byggas upp i rygg och rumpa, jag tycker han har tappat halsen lite, tyckte hon med. Han var lite stel i överlinjen tyckte hon. Kollade hans huvud och han regerade mycket på främre tandraden - måste ha ut en tandläkare till honom. Hon tror det kan vara därför han kändes lite spänd. Är ändå på tiden, senast var i juni och då var han fin. Märkligt tänkte jag, hb äter som vanligt och märks inte i ridningen. Fick svar att min häst aldrig skulle låta en vass kant visa sig i ridningen... Han är för snäll och vill alltid göra rätt. Stämmer nog hehe.

Ah nu blir det sådär långt igen. Ordbajsning deluxe.
Tips på bra tandläkare i stockholm? Förutom Lars wadås, honom vet jag! Danke.

Om 20 minuter fyller jag 24 ÅÅÅR!
Förväntar mig några grattis! I så fall får ni veta vad jag fått imorn kväll.


Nu luktar det bajs ute

Ni vet när snön smälter så luktar marken så himla äckligt? Tycker allt luktar bajs hela tiden.
Det här var en liten onödig parentes bara.

Idag försov jag mig cirka 3 timmar. Skulle gått upp vid 10 men valde att vakna vid 1 istället. Bra där.
Åkte till Lyckås och provade Ariat skor, helt underbara. Får se vilken modell det blir sen. De rear ut Devon Pro III (tror modellen heter så), ord. pris är 2400:- men är nu nedsatta till 1499:-. Haffa om ni tänkt köpa, det är dom med gel i och lite högre klack!

Sen drog jag ut till stallet, red ut och galopperade mycket med Linda och Bicke. Sjukt kul och kul med grymt sällskap, fick känna på lite brall!

Imorn ska F få massage, det lyllot. Jag ska hinna rida innan det, på söndag ska han ridas ut igen och på måndag ska vi till Södertälje och hoppa med bästa Sofieee!

Nu är jag hos mamma och pappa, har fått i mig mat och ska glo på lets dance med te och glass! Kan inte klaga ;)

Vi idag! Hade min nya jacka på, så skön!


Blablablaaablablubb

Åh känns segt just nu. Är en liten transportsträcka med två tävlingsfria helger innan vi åker till Rimbo den 16 för två klasser. Sen åker jag till runsten den 20 april och hoppar också. Borde vara ganska safe, de har öppnat idag efter kvarkan.
Sen var min plan att bland annat åka till Mälarhöjden och börja utesäsongen där, men det kommer att ändras.
Jag och Freddan ska åka med kompisar på meeting i Högbo den 9-12 maj! Linda i mitt stall har en hopphäst som heter Bikkel och eftersom Linda är gravid och inte hoppar kommer hennes lillasyster Fia tävla Bicke i Högbo, och sin egna häst Ella. Kommer köra Freddan till deras gård den 8/5, på onsdagen för att därifrån åka vidare med dem, Freddan ska få åka i deras fina 5- hästars lastbil med bodel. Jag ska bo med Linda och hennes kille Denny i husvagnen som åker med upp. Vi har bestämt att det ska vara sjukt varmt, fint väder och vi ska grilla och dricka vin på kvällarna. Ser verkligen fram emot den tävlingen!
Tre dagars tävling där vi första dagen ska starta regional 110+120 och sen är det nationellt 120 resten av dagarna. Sjukt nice att bo på tävlingsplatsen, vi kan kolla på duktiga ryttare (och hästar), fixa och gå med hästarna när som och bara vara allmänt nördiga.
Hoppas också att bästa Sofie kanske kan haka på! Värsta dream teamet vi hade blivit då!

Idag fick Freddan nya skor och äntligen åkte dom där jobbiga snösulorna av!
Efteråt joggade jag Freddie ute, han blir inte öm när han är nyskodd men ville ändå ta det lite lugnt. Superpigg som vanligt ute, efter första galoppen var han så himla fin! Men det är han å andra sidan nästan alltid.

Till helgen hoppas jag på att kanske kunna åka till SRK med Sofie och hoppa, och på söndag fyller jag 24 år!
Vet att jag kommer få asgrymma presenter, ska bli mysigt med middag hemma med familjen. Vissa presenter har jag iofs redan fått, hehe.

Nu ska jag dejta sängen.
Så länge får ni lite pics från instagram den senaste tiden - heter klra där!