Slappdag

Igår hade Freddan en vilodag, han har blivit riden ett bra tag nu så han förtjänade en dags vila utan matteklump på ryggen. Han fick springa lös i ridhuset lite istället i sällskap med Astino. Var typ sjukt rädd att de skulle sparkas osv men Astino pep någon gång bara sen sprang dom runt, F hade jättekul men fattade typ ingenting. Nu har han fått sin beskärda del av att gå med någon annan. Hehe.

Hade med mig min fina pojkvän till stallet igår som hjälpte mig fixa foder och ge hästarna nattmat. Blev te och apelsin när vi kom hem. Möjs.

Igår drog jag, mamma och syster till Stockholm Ridsport och shoppade! Det blev schabrak, schockemöhle boots bruna och sen äntligen ett par vita Animo ridbyxor! Nu kommer det bara att gå bra på tävlingarna. Kommer sitta typ klistrad i sadeln, på ett bra sätt.

Idag ska jag rida ut med Sofie, möjligt att vi hittar fler som vill haka på men jag och Sofie har hästar som vill gasa lite ute, och ryttare hehe, inte alla som vill rida så snabbt.
Ska åka till stallet snart i alla fall!

Och snart börjar tävlingarna!!!


På väg hem...

... från Södertälje nu!
Träningen gick riktigt bra, trodde jag och F skulle få problem med att lägga volt när vi red på en linje men det gick faktiskt över förväntan, hehe.
Freddie var väldigt taggad, han undrade vad fan som var på väg att hända när vi värmde upp samtidigt som ponnygruppen var inne fortfarande... Haha han var så söt och bara koncentrerad på dom små pluttarna.

Skriver mer om vad vi gjorde och lägger upp film när jag kommer hem!
Först ska Freddan nattas!


Uteritt

Igår dejtar jag och Freddan som sagt Linda och hennes vita springare. Det blev en skön uteritt bort mot Bornsjön och tillbaka, på kanske 1 timme. Hästarna var väldigt pigga och bralliga så de fick galoppera av sig rätt bra!

Hade hunnit fixa allt annat i stallet innan så när vi ridit fick F sin SlobberMash och sen äpplen i vattenhinken hehe. Undrar om jag är en poppis matte?

Kvällen spenderades i soffan med god mat och Joel, jag somnade väll på samma ställe vid halv 10 tror jag. Pigg tjej!

Idag blir det stallet lite senare, jag pappa och Freddan ska iväg till SRK och träna för Bo Österlund kl 20!
Äntligen lite träning! Är typ 4 månader sen jag hoppade för Pontus.
Pepp pepp.


Planer

Kom nyss hem från jobbet. Var en tung morgon, var riktigt trött och sluddrig men ska krypa ner i sängen nu för några timmars sömn .
I eftermiddag ska jag hooka med Linda och Bicke och rida ut, ska bli supermysigt! Hoppas den här dimman som hänger över Stockholm har försvunnit då bara.
Får även se om det blir en tripp till Stockholm Ridsport, har lite bonus att shoppa upp där samt att deras efterlängtade rea på höst/vinter kollektioner börjar idag!
Vill ha ett par vita animo ridbyxor och nytt tävlingsset men det får kanske bli en sak i taget hehe.
Annars blir det nog en tripp dit imorn!

Ni ska jag duna.


Nöjd

Idag var vi iväg till Södertälje för att mjukdebutera 120! Gick riktigt bra, han var lite hetsig och svårsvängd på framhoppningen men sen fick han riva oxern en gång och sen jäklar hoppade han upp sig. Inne på banan hade jag ett rätt bra tempo, alltid samma grej med att jag blir klar lite sent. På distanserna bromsar jag lite i slutet istället för att sitta upp med en gång efter ett hinder men det kommer. Red iväg honom lite på som hindren jag rev, in till kombinationen valde jag sex språng men red lite flaxigt så att han hoppade insprånget lite spänt och utan rygg. Annars är det helt okej för att vara min första 120 bana tycker jag!


Vi har finslip kvar men mitt mål var att våga hålla tempot, och det tycker jag ändå vi gjorde. Sen kände hindren inte speciellt höga, var som att rida in i en 110 tycker jag. Nu kör vi tre tävlingar i mars där de två sista är 110+120, känns bra. Då kommer oxrarna vara liite längre men med mer linjer, och det är lite lättare tycker jag än med nya anridningar hela tiden.

Kommer bli skitbra det här!

 

 


1200 millimeter

På söndag (imorn) ska jag åka till SRK med fadern samt flygplanet för att hoppa en 120 på deras P&J.
Bella från Bergaholm startar precis innan mig och Sofie startar några nummer efter mig.
Ska bli riktigt kul, blir antagligen på eftermiddagen vid 3 tiden, passar bra för jag jobbar natt och ska vara på jobbet igen vid 19 hehe.

Imorn blir det lite trim i ridhuset för att kolla om jag kan gasa och svänga och sen ska jag muta Freddie också. Förhoppningsvis behövs det inte men mamma köpte idag 10kg äpplen till honom. Curlingföräldrarna haha!


Springa så snabbt att man börjar skratta

Idag hade jag och bästa Sofie bokat riddejt! Vi drog ut med kärleksparet, en rätt lång runda blev det med massa prat, garv och helt sjukt snabba galopper. Gick så snabbt att det typ nästan var läskigt. Sjukt kul tyckte både vi och pållarna som typ brände i allt vad dom kunde (nästan).

Dagen började i alla fall bra, så härligt väder var det också! YEY!

Bokade också tid idag för att typa upp mitt Boj släp, min pappa och storebror följer med till grisen imorn och byter påskjutsbroms så är det klart till vecka 10! Sen ska släpet kontrollbesiktas då också. Liiite tråkiga pengar, allt går väll på 1500:- i alla fall men nödvändigt! Ska bli skönt att få allt det där gjort!

Nu sitter jag på jobbet och dricker jordgubbste. LMF!!!


Jävla skit

Var på väg till stallet idag på E4an vid kungens kurva när en lastbil i filen bredvid mig bestämmer sig för att han ska lägga sig i min fil. Han var från England så han satt på fel sida och körde och såg inte mig i hans döda vinkel så hans vänstra framkant kördes rakt in i min bil och hakade fast mig, så att jag helt plötsligt körde skänkelvikning (det här är ju ändå en hästblogg) i 90 km/h. Väldigt obehagligt när bilen sen började kränga och jag hann typ tänka "fakk nu går det åt helvete" men sen lyckades jag komma loss och han typ fakkade upp resten av min bil. Jag klarade mig bra, blev sjukt chockad efteråt men har bara lite ont i en axel, är inte ens säker på att det är på grund av bilolyckan. Bilen är det sämre med, vi får se om dom lagar den eller ej.

Var vääldigt skönt att komma ut till stallet sen, till världens finaste häst!


Träningsvärk

Igår hade jag världens jäkla träningsvärk och jag kände att min häst kände av intervallträningen också. Uppvärmningen i ridhuset igår blev aningens stel, lät honom mest bara springa på för att få musklerna varma. Sen började jag böja och få loss honom i sidorna. Han lossnade ganska snabbt under sköna frustningar - brukar vara beröm från honom till mig slash att han tycker han varit duktig.
Sen körde vi mycket igångsättningar, halter, rygga, det skulle hända något nytt i princip hela tiden. Freddie förstår ganska snabbt vad jag vill ha ut av våra övningar så han blev lyhörd på typ 2 sekunder. Love it. I'm superhappy.

Sen blev det lite galoppjobba i samlad och mellan galopp, galopp piruetter och lite samlande övningar. Red med spö här, F blir liiite pressad men vänder på en 25 öring där jag ber om det.
Så duktig. Red i 45 minuter, joggade ner i slutet och skrittade av ordentligt.
Sen var klockan kvällsmat så vi fixade och pysslade lite innan F fick käk och var världens nöjdaste.

Idag ska vi bara ut i naturen tror jag och ta det lugnt, F har haft några hårda dagar nu så hans muskler behöver lite tid att bygga.


Springa snabbt är vår melodi

Dagens ridpass. Superkul att läsa om, I know, men jag se väldigt kul idag plus att jag blev lika svettig, läs blöt, som min häst.
Jag red ut och vi har sjukt bra galoppvägar omkring stallet, varav en är typ en kilometer lång innan en backe kommer. På den låg jag och rullade i galoppintervaller idag. Red tempoväxlingar hela tiden, kort-mellan-ökad-halvsken osv. Sju gånger red jag denna km med skrittpaus emellan. Tog en halvtimme. Sen begav vi oss hem igen. Freddan typ lika pigg som innan. Inte riktigt. Vi båda var väldigt blöta. I den korta galoppen skulle hans ben ändå vara trumvirvlar vilket vi lyckades bra med. De av er som sett min häst vet att han är ca 9,80 m lång och 7 meter hög så jag har lite häst att hålla igång liksom. Obs. Ej seg eller tung att rida. Ogillar såna hästar. Obs.

Vi var ute i lite mer än en timme och sen fick han ryggstretch och hals och rumpmassage. Bortskämda häst. Och mat på det.
Jag skulle vara överlycklig om jag var min häst. Han blir tvångspussad tusen gånger varje dag och blir curlad hit och dit. Livet är bra. yolo.

Nu ska jag dricka cola. Sjukt törstig. Och hänga tvätt. Fett kul!
Imorn blir det ett pass i ridhuset och innan dess ska jag skjuta med mitt jobb.

Puss hej!


Som tåget

Lastningen gick sjukt bra idag.
Har har, de senaste två gångerna jag åkt med honom, testat mig vid lastningen. Jag har så svårt för hästar som inte är lättlastade. Det är en grej om dom är rädda eller osäkra, men inte som min sportbil som bara vägrar fokusera och kliva in. Han bara testar och kollar åt ett annat håll. Får ju härdsmälta av det, seriöst.

Så idag blev det bakläxa från igår.
Klädde på honom bubbelplast på ben och kropp sen började vi. Först tvekade han, så hade jag hjälp bakifrån som petade till honom och då klampade han in med mig. Han hade en hink med müsli längst fram så att han alltid vet att det finns en belöning där inne.
Så fortsatte vi.
In och ut, ibland stängde jag innerdörrarna och ibland fick han bara stå tills jag sa back. Började med mellanväggen lite breddad sen som vanligt.
Sen började jag skicka in honom = jag leder honom (med bestämda steg och fart haha) fram till rampen sen ska han fortsätta in själv. Han gjorde det galant!
Och så repetera tusen gånger. Nästan.
Hovslagar Lotta slipade en hästsko precis utanför, freddan rörde inte en fena. Skitbra. Han ska kunna lastas under störningsmoment också, han gillar bara att ha det som en dålig ursäkt till att slippa gå in i sin fina hästfinka.

Sjukt nöjd med le åsna idag!
Innan det här var vi ute på en slapprunda på 1 timme med sällskap. Freddan är van vid att få tempoväxla mycket ute och få sträcka ut. Nu blev det typ bara kort kort galopp och han svarade på mina halvhalter genom att bocka och sparka bak ut.
Så kan man ju också (över)reagera.
Jag tycker det är liiite kul faktiskt, fast det är ju inte riktigt PK att skratta när ens häst busar och visar lite livsglädje.
Säger bara YOLO!

Ah känns som att jag har skrivit en uppsats nu. På mobilen.
Ska kolla suits nu och dricka blåbärste. Viktigt.

Hej!


Fixdag

Snart ska jag bege mig hem till mina föräldrar och fixa lite med mitt släp. Mamma har flyttat lite grejer i det idag och nu ska jag och pappa putsa upp kontakterna till lamporna då det är något elfel, släpet hetsblinkar lite då och då. Annars är det inte så mycket att göra på det, det skulle behöva en tvätt också. När jag köpte det hos Boj i Klippan var det nyservat så jag kan nog vänta ett tag tills nästa gång.

Sen ska vi boka tid för byte av påskjutsbroms på släpet, jag ska ju typa upp det då jag har BE kort. Fick med ett helt nytt påskjutande just för att kunna göra det, samt bromsdiagram. Sen efter regbesiktningen ska jag byta tillbaka till det jag har nu då det är för 2 ton.

Sen bär det av till stallet och idag ska jag rida ut ordentligt om underlaget tillåter. Får se om han har någon träningsvärk från igår!


Jag räknar tre fyra fem

Asså den där rubriken kom bara upp när jag skulle skriva en. Ingen aning om hur eller varför men lär ju ha skrivit det nån gång under fyra år på den här datorn.
 
Hur som, jag och Sofie packade in våra hästar/ åsnor i släpen och drog till Södertälje och hoppade idag.
Satte upp en oxer, ett räcke längs diagonalen och sen ett smalhinder på andra långsidan.
Rullade på dom lite hur som vi ville, gjorde det till en minibana.
I början hade jag lite sämre galopp än vad jag ville ha, men sen kom vi igång. Freddie får lite attityd när jag har spö, dels för att han är lite spörädd och dels för att han egentligen är ett sto.
Men det är bra att det blir lite action på honom, vill ha lite mer fighting spirit!
 
Sista hindren jag hoppade låg på 1.30m, känns som att han bara skuttar över. Tycker också att han tar tag i hindren bättre, han har fått fram nosen lite bättre dessutom nu när jag rider på ett vanligt tredelat bett. BIG LIKE.
Så. Var snälla mot mig nu, och njut av mitt snygga flygplan som skuttar över småhinder!
 
 

Hoppning

Har varit iväg och hoppat idag med bästa Sofie!

Gick bra, speciellt de sista sprången kändes fina! Höjden låg på 125-130 cm och jag vågade gasa gasa gasa! Happy!

Filmer kommer sen, slänger in lite instagram bilder så länge! (Heter klra där, följ följ följ!)


Horsetrade.se

Världens grymmaste Sara och Fredrik har lite enkelt knåpat ihop Sveriges snyggaste och nyaste köp- och säljsajt för hästar och utrustning.

Blir nästan rörd hur snygg sidan är och enkel och med så mycket bättre sökmotorer än t.ex hästnet.

Så. Nu vet ni vart ni ska hänga från och med nu.


Tävlingar vår 2013

Har anmält till våra tre första tävlingar det här året.
Har inte riktigt bestämt mig angående klasserna ännu men med lite träning och självförtroende så ska det mesta gå.

9/3 - Södertälje RK 110 cm

16/3 - Botkyrka RK 110 cm + 120 cm DEBUT!

23/3 - Södertälje RK 110 cm + 120 cm.

Jag har börjat hitta ridningen nu på distanser med F. Jag tycker han känns så stor och tror han är större än vad han är så jag backar honom istället för att våga rida framåt på distanser. Nu ska jag aldrig göra det mer, och rida bra och med mer tempo och action.
Väljer att testa 120 inomhus då dessa anläggningar har fibersand och stora ridhus, och banbyggarna bygger vettiga banor.
Längtar tills de riktiga tävlingarna börjar nu, har varit iväg på två P&J på SRK och man blir så motiverad!

Kära bloggreaderz, när startar er tävlingstermin om ni tävlar?


HEJ 2013!

Hej hej!

Jag är världens sämsta bloggare tror jag. Men när freddan gick på halvfart på sin lilla vintervila så fanns det inte så mycket roligt att skriva.

Nu är vi i alla fall igång igen!
Varje vända jag är ledig från jobbet (kobbar alltid 4/5 nätter och är sen ledig lika många) så åker jag till Södertälje ridklubboch rider i deras stora, fina ridhus och hoppar ordentliga hinder. Hemma på gården har vi ju bara en litet ridhus med varierande underlag så det är helt underbart att komma till ett stort ridhus!

Imorn styr jag och Sofie våra släp dit och ska hoppa. Har hittat en ny växel i freddans galopp som har lite mer trumvirvel effekt. Ska köra min sportbil med den växeln imorn tänkte jag.

Nästa vecka är det P&J på SRK igen, funtar på om man ska åka dit och testa en 1.20m... Vore kul, har tränat på dom höjderna nu och F skuttar fortfarande bara över, ser sjukt lågt ut, HEH.

Yeye imorn ska jag tvinga Sofie filma så ni får bevis på hur coola vi är.

Pöss