Shopping till kräkhästen

Heheh dagen började med montering av släpkamera. Ville ha koll på bruningen där bak så köpte en backkamera på Biltema och monterade, funkade fett bra!
Sen började det med att mitt kräk till häst inte ville gå in i släpet. Eller han gick in men backade ut innan vi hann stänga dörren. Efter en halvtimmes hot om att sälja honom till McDonalds gick han till slut in. Nöjd matte.
Stod såå snällt i släpet, skönt!
Framme på mustang provade vi tre sadlar. Min häst har ju ganska markerad manke och rak ryggrad, men hans ryggmukkler är konvexa uppåt, och blir ännu mer när han går i form. Så vi kom gem med en ny Jeremy Rudge Force, smal bom, 17,5" och mörkbrun! Shoppade även en lädergjord med halvplatta och en hopplatta båda från Jeremy Rudge mörkbruna, superfina! Och ett par otöjbara läder, minns ej märket...
När vi skulle hem lastade korven sig på typ 3 min. Apa. Sen var han lycklig när han kom hem igen mitt lilla hjärta!

Här är en bild på min bror (dagens hästskötare) och kräket:


Kommentarer
sara säger:

Kul att du hittade en sadel wiho :D

2012-05-12 | 22:53:34
Bloggadress: http://ussing.blogg.se/
sara säger:

sv. Varenda jävel säger olika så man får helt enkelt bestämma sig för att lita på en, man blir ju liite snurrig som hästägare!



Peter visade mig vad som händer i landningen och när hästen befinner sig över hindret. Hästen har ju som en armbåge, högst upp vid bogbladet. När hästen är över hindret så kommer ryggen upp och vidgas, när den landar trycks ju hela kroppen mot frambenen, armbågarna/bogbladet, så att de åker helt enkelt bakåt in i bommen. Fårskinnspadden tar bort det trycket som uppstår. En bom har sin vidd och den har inte möjlighet att vidga sig som en mjuk padd, det finns inget spelrum. Sjukt svårt att förklara!



Sen så när du lägger under en padd så kan man tänka sig att det blir för trångt. Men det som egentligen händer är ju att man faktiskt lyfter upp sadeln, manken är ju spetsig - smalare desto högre upp man kommer = padden lyfter upp ortspetsarna i ett högre läge där maken är smalare - det blir inte trängre.



Man blir hersnurrig, man får som sagt bestämma sig för en som man litar på! =)

2012-05-12 | 23:07:43
Bloggadress: http://ussing.blogg.se/
sara säger:

sv. Jaa och Mustang hör jag också sjukt mycket skit om. Så man får som sagt själv förlita sig på en sadelutprovare haha :p



Större halvan av världseliten rider med padd, men de finns ju också många som rider utan. Alla anser olika, skitjobbigt!

2012-05-13 | 09:15:09
Bloggadress: http://ussing.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback